Gazipaşa’nın İlk Turizm Belgeli Oteli Açıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin ilk turizm belgeli dört yıldızlı oteli olan Grand Akça törenle açıldı.

Gazipaşa’nın İlk Turizm Belgeli Oteli Açıldı
Açılış törenine Gazipaşalı emekli Vali Süleyman Oğuz, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Kaymakam Muhittin Pamuk, Gazipaşa’da bir ilk yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Turizm belgeli 4 yıldızlı ilk oteli açıyoruz. Gazipaşa dendiğinde hep önemli bir turizm potansiyeli olduğunu vurguladık. Fakat bu potansiyelin mevcut olması yeterli değil. Önemli olan bunun harekete geçmesi. Gazipaşa’da son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Gazipaşa Havalimanı'nda yolcu sayısı 40 bini geçti. Bu rakam sezon sonunda 300 bin yolcuya ulaşacağımızı gösteriyor. 300 bin yolcu birçok ildeki havalimanlarının ulaşamayacağı bir rakam. Yat limanının inşaatı ciddi şekilde devam ediyor. Karayolu ile ulaşım imkanı artıyor. Karadan havadan ve denizden ulaşımın sağlanabildiği bir ilçede bulunuyoruz. Buradan yatırımcılara seslenmek istiyorum. 3-5 sene sonra tabiri yerindeyse tren kaçacak. Onları Gazipaşa’ya yatırım yapmaya davet ediyoruz."
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise ilçede 20 bin yataklı bir turizmin yapılabileceğini belirterek, uygulanan düşük katlı turizm planının kendilerini diğer turizm beldelerinden ayıracağını söyledi.

1989 yılında içinde bulunulan alanın turizm merkezi ilan edildiğini anlatan Özgenç, şunları dile getirdi: "O günden bugüne turizm imar planlarımız onaylı değildi. 2005 yılında ilk kez turizm imar planımızı onaylattık. 0.40 emsalli 4 katı geçmeyen bir turizm planı onaylandı. Bundan hiç şikayetçi değiliz. Bunun avantajlarını yaşayacağız. Yaklaşık 20 bin yatağı zorlayacak bir turizm potansiyeli var Gazipaşa’da. Yeterli bir rakam bizim için. Kaliteli bir turizm bizim avantajımız olacaktır. Yıllardır atıl kalan yat limanımızı önceki kaymakamımızla birlikte Kerim Aydoğan’ı ikna ederek yapılmasını sağladık. Bu kentin denizle buluşması adına çok önemli bir referanstır. Gren Park otellerinin yatırımları ve koru mahallesinde vergi rekortmeni olan iki yatırımcımız otel inşaatlarına başlayacak olması önemli gelişmeler. Önümüzdeki günlerde çok farklı gelişmeler bekliyor bizi. Çok zor bir anda, hiçbir tur operatörünün gelmediği bir dönemde bu yatırımı yapma cesareti gösterdi. Bugün tüm yerel gazetelerde güzel bir haber okudum. Deniz suyumuzun numuneleri çok temiz çıktı. Bu bizi çok sevindiriyor. Otelimiz ilçeye hayırlı olsun.”
Otelin sahibi ve Alanya’da 1967 yılında ilk oteli açan turizmci Avukat Kemal Akça ise turizmin önemine değindi. Gazipaşa’da havalimanının açılmasıyla yeni bir dönemin başladığını belirten Akça, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazipaşa havalimanına kavuştu. Yüzlerce turist Gazipaşa’ya geliyor. Gazipaşa’nın birçok özellikleri var, 3 sahili var hepsi birbirinden güzel ve turizme müsaittir. Bu otelin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah’ın takdiriyle Alanya’da da ilk oteli yaptım. 1967 yılında açtık. O zaman yalnız Türk müşteriler gelirdi. Bugün Alanya’da 8 bin otel var. 300 binden fazla turist geliyor."
Turizmin memleketin kalkınması için gerekli olduğunu anlatan Akça, şunları söyledi: "Turizmden sadece oteller istifade etmez. Bakkallar, kasaplar, taksiciler, her türlü esnaf bundan nasibini alır. İngiltere’ye gittiğim zaman Türkiye’nin nerede olduğunu bilmezlerdi. Bugün Türkiye’ye gelen turistler vilayetlerine kadar biliyor. Turizm en önemli tanıtım vasıtasıdır. Ben memleketini seven bir insanım. Alanya’da 3 okul, Gazipaşa’da 3 okul bir cami yaptırdım. İnşallah Gazipaşa’ya bir okul daha yapacağım ve babamın ismini vereceğim. En büyük mutluluğum çocuklarımızın okuması ve vatana millete hayırlı evlat olarak yetişmesidir. Hepinize hoşgeldiniz der, sağlık sıhhat dilerim.”
Gazipaşalı emekli Vali Süleyman Oğuz da yaptığı konuşmada, “Işığa aydınlattığı için teşekkür edin ama o ışığı tutan eli unutmayın. Bu söz bir yazara ait. Lütfen bu hizmeti yapan insanları unutmayın. Kemal Akça üzeri toprak bir evde yumurta yiyerek bu ilçeye 15 yıl hizmet etti, sonra Alanya’ya gitti. Kemal Akça’yı hiçbir zaman bu ilçenin unutmaması lazım. Müftü cami yok dedi, cami yaptırdı. Parasını yastık altına koymayan, faize yatırmayan nadir hayırseverlerdendir. Ona uzun ömürler diliyorum. Geçmişini unutanlar geleceği göremezler. Bugünlere hizmet edenleri unutmamamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA