"Argande" Markasının Sonbahar-Kış Koleksiyonu

GAP Bölge Kalkınma İdaresinin uyguladığı "Güneydoğu Anadolu'da Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler" projesi çerçevesinde oluşturulan markanın sonbahar-kış koleksiyonu defilesi yapıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının teknik ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansının finansman desteğiyle GAP İllerinde uygulanan projenin ikinci aşama toplantısı Şanlıurfa'daki bir otelde yapıldı.

Programda, yaklaşık 2 bin dolar bütçeyle faaliyete geçirilen proje kapsamında oluşturulan bölgesel hazır giyim markası "Argande"nin sonbahar-kış koleksiyonu defilesi de gerçekleştirildi.

Tasarımcı Hatice Gökçe koordinatörlüğünde Türkiye'nin önde gelen moda tasarımcılarından Özgür Masur, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Gül Ağış ve Nihan Peker öncülüğündeki hazırlanan koleksiyonda, mavi, kırmızı ve siyah tonların hakim olduğu görüldü.

Sema Şimşek, Burcu Kutluk, Selda Car, Selda Aksoy, Beril Kayar ve Bilge Kara'nın gönüllü model olarak podyumda yürüdüğü defileyi, aralarında GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman ile çok sayıda moda tasarımcısı ve vatandaş izledi.
Kaynak: AA