Mhp Genel Başkan Yardımcısı Adan'ın Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiye'nin MHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Adan, Kadirli ilçesinde, MHP İlçe Başkanlığını ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında, vatandaşları 25 Mayıs'ta Adana'da yapılacak "Vatan Mitingi"ne davet etti.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada önemli bir güç olmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkili olduğunu ifade eden Adan, şu ifadelerde bulundu:

"Demokrasiye inanan meşru zeminde mücadele vermeye kararlı bir hareket olarak Türkiye'nin her tarafındayız. Bugünkü gidişatla ilgili şikayetimizi iletmek için yollara düştük. Türkiye'nin MHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. 'Eşkıya başı' siyasi bir iradeye dönüştürüldü. Türkiye, Balgat'taki Dışişleri Bakanlığı ve İmralı olmak üzere iki başlı bir diplomasiye kavuşturuldu. Bu coğrafyada önemli bir güç olarak kabul ettiğimiz Türkiye'yi ve değer verdiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmayın. Bizim devlete ve askerimize ihtiyacımız var. Türkiye'ye çok zarar verdiğine inandığımız bu endişelerimizi Türk milletiyle paylaşmak üzere miting kararı aldık."

Adan, mitinglerinin devam edeceğini dile getirerek, "Demokrasiye inanan bir siyasi parti olarak uyarılarımızı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Cenab-ı Allah'ın bize bir lütfudur" diye konuştu.

Muhabir: Menderes Özat / İbrahim Erikan

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA