Selçuk’tan Samsun’a Anlamlı Ziyaret

İzmir’in Selçuk İlçesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun’a çıkarma yaptı.

Selçuk’tan Samsun’a Anlamlı Ziyaret
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun ziyaretine Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başkanlığında ilçe halkını temsilen Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, Selçuk’taki spor kulüpleri temsilcileri ve ilçedeki üç spor kulübünde spor yapan gençlerden oluşan 52 kişilik heyet katıldı

Sabaha karşı Samsun’a, Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığı topraklara doğru yola çıkan heyete öncülük yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, bu ziyaretin emperyalizmin ülke üzerinde bu kadar yoğun olduğu, emperyal planların yapıldığı bir dönemde ayrıca önemli olduğunu söyledi.

Samsun’a vardıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru'nu, konakladığı Gazi Köşkü'nü, Etnografya ve Kent Müzesi'ni ziyaret eden heyet, ardından da hep birlikte Atatürk Anıtı’na Selçuk’tan getirdikleri karanfilleri koydular. Gazi Köşkü ziyaretinde Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı hazırlıklarına ilşkin evrakları, objeleri, toplantı notlarını, silah arkadaşları ile çalışmalarını gösteren balmumu heykelleri ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyalarını gören Selçuk heyetinin yaşadığı duygu yoğunluğuna, Belediye Başkanı Ülgür, Gazi Müzesi Anı Defterine yazdıkları ile tercüman oldu. Anı defterine Selçuk Heyeti ile birlikte emperyalizme ve onların işbirlikçilerine ilk tokadın atıldığı yerde olmaktan mutlu olduklarını yazan Başkan Ülgür, “Bu ziyaret bize iyi geldi, moral bulduk. Gördük ki bizim işimiz daha kolay. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Ziyarete katılanlar, bu anlamlı ziyaret nedeniyle Başkan Ülgür'ün şahsında Selçuk Belediyesi’ne teşekkür etti
Kaynak: İHA