Giresunlu Turgut Yılmaz, Bir Akrabasının Köpeklerin Saldırısından Kurtardığı Karacayı, İnşaat Halindeki Evinde Oluşturduğu Özel Bölmede Besliyor

Aytekin Özdemir - Eyüp Elevülü - Giresunlu Turgut Yılmaz, köpeklerin saldırısından kurtarılan karacayı, inşaat halindeki evinde oluşturduğu özel bölmede besliyor.

Yağlıdere ilçesinin Akköy Mahallesi'nde bir hafta önce köpeklerin saldırısına uğrayan karacayı kurtaran öğretmen Şeref Kılıç, hayvanı akrabası Turgut Yılmaz'a teslim etti. Yılmaz, inşaat halindeki evinde barınak yaparak karacayı burada beslemeye başladı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıç'ın, 5 köpeğin saldırısından kurtardığı karacayı kendisine emanet ettiğini belirterek, "Hocamız benim daha iyi ilgileneceğimi düşündüğünden karacayı bana verdi. Bir haftadır inşaatımda ona bakıyorum. Karacalar çok güzel hayvanlar, ona çok alıştım" dedi.

Karaca için yaptırdığı özel bölmeye, yine köpek saldırısı olabileceği ihtimaline karşı sağlam bir kapı taktığını anlatan Yılmaz, "Havalandırmasını da yaptım. Karacanın yattığı yeri ayarladım ve su ile yemini önüne koydum. Bu bölümde ihtiyacını görebileceği her şey mevcut. Karaca, ot ile besleniyor. Özellikle yediği otları bahçeden toplayıp önüne bırakıyorum" diye konuştu.

-"Keşke hep benimle kalsa"-

Yılmaz, 1 yaşında çocuğu bulunduğunu, evladına gösterdiği sevgi ve şefkatle karacaya yaklaştığını dile getirerek, "Bu da Allah'ın bize bahşetmiş olduğu ayrı bir canlı. Keşke hep benimle kalsa" ifadesini kullandı.

Turgut Yılmaz, karacanın durumunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bildirdiğini, hayvanın durumunun kurumdan gelecek karara göre şekilleneceğini kaydetti.

Karacayı köpek saldırısından kurtaran Şeref Kılıç ise bir hafta önce derse girmek üzere okula giderken karacayı köpeklerin kovaladığını fark ettiğini anlattı.

Köpeklerin karacayı boğmaya çalıştığını belirten Kılıç, "Köpekleri uzaklaştırdım ancak karaca o anda çok korkmuştu. Karacayı, iyi bakacağına inandığım akrabam Turgut Yılmaz'a teslim ettim" dedi.

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA