Fatih Ortaokulu 'fen Branşı'nda Dünya Üçüncüsü Oldu

Kütahya Fatih Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İrem Gül, Fen ve Teknoloji Dersi branşında dünya üçüncülüğü elde etti.

Fatih Ortaokulu 'fen Branşı'nda Dünya Üçüncüsü Oldu
Rusya Federasyonu Ural Federal Bölgesi’nin düzenen Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’na katılan Gül, 'Organik ürüne evet, GDO'ya hayır' isimli projesiyle başarı elde etti.

Fatih Ortaouku Fen ve Teknoloji öğretmeni Fatih Bozyiğit, yaptığı açıklamada, “Bu yıl 10 ülke ve binlerce öğrencinin katıldığı bu yarışmanın dokuzuncusu gerçekleştirildi.

Yarışmaya Rusya, Türkiye, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Polonya, Tacikistan ve Almanya katılmıştır. Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır. Fen ve Teknoloji dersi branşında 19 öğrencimiz yarı finali geçerek finale katılmaya hak kazanmıştır. Sonuçlar açıklandığında aslında bizleri pek şaşırtmadı öğrencimiz İrem Gül dünya 3. lüğü kazanmıştır. Öğrencimiz en baştan beri üstün gayreti ve fedakarlığıyla Rusya’nın düzenlediği bu yarışmada diğer ülkelerden binlerce öğrenciyi geçerek bu dereceyi elde etmiştir” dedi.

Okul Müdürü Murat Şahin ise, gençlerin daha donanımlı yetişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, elde edilen başarının bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu kaydetti.

Bronz madalya kazanan İrem Gül, doğal meteryallarde kullanılarak yetiştirdiğini ürünlerin kendinise dünya üçüncülüğü getirdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA