Protokol Üyelerinden Suriyeli Çocuklara Ziyaret

Gaziantep'e bağlı Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve İlçe Müftüsü Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Genç ile birlikte Nizip ilçe merkezinde eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Protokol Üyelerinden Suriyeli Çocuklara Ziyaret
Selimi Cami Kura’n Kursu’nda Suriyeli ailelerin çocuklarını eğitim gördükleri sınıflarda ziyaret eden Kaymakam Karadeniz ve beraberindekiler ilk olarak yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar daha sonra ise sınıfları tek tek dolaşarak Suriyeli Çocuklar ile bir araya geldiler. Yapılan ziyaret kapsamında Türkçe konuşan ve İstiklal Marşı’nı okuyarak Çanakkale türküsünü söyleyen Suriyeli çocukları dinleyen protokol üyeleri çocukların yaptığı gösterileri de büyük beğeniyle izleyerek onları tebrik ettiler.

Kaymakam Karadeniz yapılan ziyaretle ilgili şu ifadelere yer verdi, “Yapmış olduğumuz gezi kapsamında Suriyeli çocukların iyi bir şekilde eğitim gördüklerini ve Türkçeyi öğrendiklerini gördüm. Bu durum karşısında yapılan çalışmanın faydalı olduğunu ve çocukların eğitimden geri kalmamaları memnuniyet vericidir” dedi.

Kaynak: İHA