Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Kutlu Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'a 2-1 yenilen İçel İdman Yurdu'nun teknik direktörü Hakan Kutlu, "İçel, Süper Lig'e yakışan bir kent. Gerekenler yapılırsa, yeniden Süper Lig'de olabiliriz" dedi.

Kutlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geride kalan 34 haftanın İçel İdman Yurdu ve taraftarları için oldukça sıkıntılı geçtiğini söyledi.

Takımının başında 9 haftadır bulunduğunu hatırlatan Kutlu, bu süreçte ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Kulübün imajını zedelememek adına bunlardan hiç bahsetmedim, bugün de bahsetmeyeceğim. Bu sıkıntılar özellikle son 3-4 haftada daha da arttı. Hatta bazı oyuncuları yalvar yakar maça çıkartmak zorunda kaldık ama her şeye rağmen bunlar geride kaldı. Artık önümüze bakmamız lazım. Her zaman dediğim gibi İçel, Süper Lig'e yakışan bir kent. Gerekenler yapılırsa, yeniden Süper Lig'de olabiliriz. Bunun için gerekenlerin iyice araştırılması ve hesapların yapılması gerekir. Gereken şartların oluşması halinde elbette ki ben de görevime devam ederim."

Gaziantepspor'u tebrik eden Kutlu, Spor Toto Süper Lig'e yükselen takımlara da başarılar diledi.

Futbolculardan Burak Can Kalender ise bu hafta ilk kez forma giyme imkanı bulduğunu ifade ederek, kendisine güvenen hocasının yüzünü kara çıkartmamak için elinden geleni yapmaya özen gösterdiğini söyledi.

Kaleci Cengiz Biçer de küme düşmüş olmalarına rağmen galibiyet düşüncesiyle çıktıkları maçtan mağlup ayrıldıklarını ve duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

-Gaziantepspor cephesi-

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise çok çekişmeli bir ligin geride kaldığına işaret ederek, "Hatta düşen son takım bile son hafta oynanacak maçların sonucuna göre belli olacak. Bu yüzden tüm takımlara çabalarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Göreve geldiğinde takımın sıkıntılı bir yerde bulunduğunu vurgulayan Uygun, "Takımı bulunduğu yerden çıkarmak ve hak ettiği yerlere taşımak için yoğun şekilde çaba gösterdik. Göreve geldiğimden beri elinden geleni yapan futbolcularıma teşekkür ederim. Bu başarıda onların emeği çok büyük. İnşallah yeni sezonda daha iyi yerlerde olabiliriz" diye konuştu.

Uygun, ligden düşen bir takıma karşı oynamalarına rağmen rakiplerinin iyi mücadele ettiğine işaret ederek, galip gelen taraf oldukları için duydukları sevinci dile getirdi.

Futbolculardan Süleyman Özdamar da ligde ilk kez forma giydiğini ve kendisine verilen imkanı en iyi şekilde değerlendirebilmek için ter döktüğünün altını çizerek, Gaziantepspor'da kalıcı olup takımın geleceği için çaba göstermek istediğini kaydetti.

Futbolculardan İbrahim Halil Yaşar ise yeni sezonda daha iyi direnç gösteren bir takım olmak istediklerini, bu yüzden futbolcular olarak kendilerinin de ellerinde geleni yapacağını vurguladı.

Muhabir: Kerem Kocalar / Buğra Ersavaş

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA