Gümüşhane'de "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" Başlatıldı

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, il genelinde "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatıldığını bildirdi.

Mayda, yaptığı yazılı açıklamada, kampanya ile ilgili genelgenin ilçe kaymakamlıklarına, belediye başkanlıklarına, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildiğini belirtti.

Kampanyanın, ekmek israfının önüne geçmek ve tam buğday ekmeği tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla başlatıldığını ifade eden Mayda, kampanyanın tüm kurum ve kuruluşlarca işbirliği içerisinde ve kararlılıkla yürütülerek takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Günde 6 milyon, yılda 2.1 milyar ekmeğin israf edildiğine dikkati çeken Mayda, şunları kaydetti:

"İlimizde kampanyanın amacına ulaşabilmesi için toplumun her kesimine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenecek ve vatandaş, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve meslek kuruluşları ile işbirliği yapılacaktır. Kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması önemlidir. "İsrafın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemlerle muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. İlimiz genelinde 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' aracılığıyla ekmeğin israf edilmemesi bilincinin tüm vatandaşlarımız için bir yaşam biçimi haline gelmesi özendirilecektir."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA