Gediz Anadolu Lisesi'nin 'Kariyer Günleri Söyleşisi' Okulun Ünlüleriyle Devam Ediyor

Gediz Anadolu Lisesi'nin, "Akıllı Etüt" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiği "Kariyer Günleri Söyleşisi", okulun mezun ettiği kariyer sahibi ünlülerle devam ediyor.

Gediz Anadolu Lisesi'nin 'Kariyer Günleri Söyleşisi' Okulun Ünlüleriyle Devam Ediyor
Bugüne kadar bir çok eski mezununa "Kariyer Günleri Söyleşisi"ne konuk eden Gediz Anadolu Lisesi, bu kez TÜBİTAK'ta (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Bilgisayar Mühendisi olarak çalışan Kemal Çağrı Bardakçı ile söyleşi yaptı.

Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Altınay, "Akıllı Etüt" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdikleri "Kariyer Günleri Söyleşisi"nde, meslekleri tanıtma ve mesleğinde belli bir kariyere ulaşmış kişileri okul öğrencileri ile buluşturup ekonomik, bilimsel ve sosyal yönden geliştirdiklerini söyledi.

En son olarak, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bölümünden mezun olan ve aynı üniversitede yüksek lisans yapan TÜBİTAK'ta ULAKBİM'de (Ulusal Akademik Ağ ve Bilişim Merkezi) Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi'nde çalışan Bilgisayar Mühendisi Kemal Çağrı Bardakçı'ya konuk ettiklerini belirten Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Altınay, "Okulumuzun konferans salonunda öğrencilerle soru-cevap şeklinde doyumsuz bir söyleyişi yapan sayın Kemal Çağrı Bardakçı, genç yaşta güzel ve önemli bir kariyere sahip olmuş. Kendisine, okulumuz öğrencilerine zaman ayırdığı, meslekleri tanıma ve tanıtma söyleşisine katılım ve katkıları için okulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Tarih Öğretmeni Vedat Akan'ın programın sunuş konuşmasını yapmasında sonra kürsüye gelen konuşmacı Kemal Çağrı Bardakçı, ilk olarak bilgisayar mühendisliğine ilkokul 4. sınıfta karar verdiğini, 'Ben gerçekten ne olmak istiyorum' sorusunun cevabını bulmak için konuya odaklanarak büyük çaba harcadığını söyledi.

Öğrencilere, herkesin hedefini tayin etmesi için ona göre davranması gerektiğini ifade eden Kemal Çağrı Bardakçı, "Almanya'da staj yaptım. Oradaki eğitim bir sisteme dayalı. Burada ise maalesef kes kopyala yapıştır bir eğitim sistemi. Hayatımı yaşadığım tecrübelerle daha düzenli hale getirdim. Belli bir bedelle kazanılan bu tecrübelerden faydalanmalısınız" dedi.

Bardakçı'ya günün anısına bir plaket takdim eden Okul Müdürü Altınay, 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin kendilerinden sadece 4-5 yaş büyük olan Bilgisayar Mühendisi Kemal Çağrı Bardakçı'ya örnek almalarını istedi.
Kaynak: İHA