AER'in 3. Kriz Zirvesi Gerçekleştirildi

Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin 3. Kriz Zirvesi yapıldı.

Edirne Valiliği Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne İl Özel İdaresi'nin de üyesi olduğu AER'nin olağanüstü genel kurulu için Fransa'nın Paris şehrinde bulunan asamble delegelerinin, 3. Kriz Zirvesi için bir araya geldikleri belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'den 35 delegenin yer aldığı toplantıya, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alaaddin Uğur'un da katıldığı kaydedildi.

-AFAD resim ve kompozisyon yarışması

Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce düzenlenen "Afetler ve etkilerinden korunma" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, afet ve acil durum konularına dikkati çekmek ve afet bilincinin istenilen seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla "Sivil Savunma Günü" ve "Deprem Haftası" dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencileri arasında resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin, müdürlüğün toplantı salonunda düzenlenen törenle Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Ergün ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Vesek tarafından taktim edildiği kaydedildi.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA