Tutuklu Başkan Tuncay Kılıç İçin Sevindirici Haber

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve 3 kişinin tutuklu yargılandığı davada gelişme yaşandı.

Tutuklu Başkan Tuncay Kılıç İçin Sevindirici Haber
Yaklaşık 7 buçuk ay önce yapılan polis operasyonu ile tutuklanarak Kepsut Cezaevi’ne gönderilen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, şirket müdürü Hasan T., Mustafa E. ve Remzi A. bugün Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya katıldı.

Öğlen saatlerinde başlayan duruşma, akşam saatlerine kadar devam ederken, başkan Tuncay Kılıç ve beraberindeki 3 kişinin tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Adliye binası önünde ve içinde bekleyen Başkan Kılıç ve diğer şahısların yakınları ile sevenleri, haberi alır almaz büyük sevinç yaşadı. Çok sayıda kişi, sevinç gözyaşları dökerken, duruşmanın sonucunu adliyede bekleyen Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, rahatlatıcı bir haber aldıklarını ifade ederek, adalete güvendiklerini söyledi.

Duruşma sonucunu bekleyenler arasında bulunan Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar da, tutuksuz yargılanma kararına sevindiklerini söyledi.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşma sonrasında gözler,’ Örtülü Ödenek Davası’ olarak söylenen ve Tuncay Kılıç’ın ikinci tutuklama kararı almasını sağlayan davaya çevrildi. Kılıç’ın avukatlarının Edremit Adliyesi Nöbetçi Mahkemesi’ne bu dava ile alakalı tutuksuz yargılama yapılmasına dair istek dilekçesi verdikleri öğrenilirken, mesai bitimine kadar nöbetçi mahkemeden sonuç çıkmadı. Edremit belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın tahliye edilmesi, Nöbetçi Mahkeme’nin önümüzdeki günlerde vereceği karara bağlı.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nden araç konvoyları oluşturan tutuklu yakınları, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen 3 kişiyi karşılamak için Kepsut ilçesine gitti.
Kaynak: İHA