Dünya, Kobilerin Geleceğini İzmir’de Tartışıyor

Kurulduğu günden bu yana kadın istihdamı, girişimcilik, yenilik ve teknoloji transferi başlıklarında pek çok faaliyeti hayata geçiren İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) yine önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Dünya, Kobilerin Geleceğini İzmir’de Tartışıyor
Merkezi Roma’da bulunan ve önemli bir uluslararası örgüt olan “International Network for Small and Medium Sized Enterprises” (INSME-Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler için Uluslararası Ağ) ile ortaklaşa olarak 21-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hilton Oteli’nde uluslararası bir konferans gerçekleşecek. İZKA, ESBAŞ, EBİLTEM işbirliğiyle organize edilen ve ana sponsorluğunu Folkart Yapı San. Tic. A.Ş.’nin üstlendiği etkinliğe, Hollanda Ticaret Teşvik Merkezi İzmir de sponsor olarak destek veriyor.

2005 yılından itibaren her yıl düzenlenmekte olan INSME uluslararası konferanslarının 2013’te dokuzuncusu düzenleniyor. 2012 yılında Güney Kore’nin Daejeon şehrinde yapılan toplantıya Apple şirketinin kurucularından Steve Wozniak konuşmacı olarak katılmış ve şirketinin KOBİ’likten dünyanın en büyük şirketlerinden birine dönüşmesi süreci hakkında bilgi vermişti.

Konferansın ana teması “İnovasyonun Yönetişimi: KOBİ’ler İçin İnovatif Bir Ekosistem Oluşturmak” olarak belirlendi. Bu kapsamda pek çok önemli uluslar arası ve Türk konuşmacı İzmir’e gelerek konferans aracılığıyla deneyim ve iyi uygulama örneklerini anlatma imkânı bulacak. İrdelenecek önemli başlıklar arasında sosyal borçlanma, girişimcilik, inovasyon bulunuyor. Toplantının politika yapıcılar ve uygulayıcıları aynı platformda buluşturacak bir tartışma ortamı oluşturması da öngörülüyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılımlarıyla gerçekleşecek konferansa ABD’den, Rusya’dan, Hindistan’dan, Kanada’dan, Güney Afrika’dan ve birçok Avrupa ülkesinden üst düzey kurum temsilcileri konuşmacı olarak katılacak ve İzmir önemli bir uluslar arası etkinliğe daha evsahipliği yapmış olacak. Konferansa KOBİ’ler, yenilik, teknoloji transferi ve rekabet edebilirlik alanlarında çalışan yerli ve yabancı kurum temsilcilerinin yoğun ilgi göstermesi beklenirken, etkinlik ülkemiz ve İzmir’in tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor.

İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, “İZKA olarak öncülerin şehri İzmir’de her zaman ilklere imza atmaya çalışıyoruz. EXPO’ya aday olan İzmir’de INSME Uluslararası Konferansı gibi uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmayı çok önemsiyoruz “ dedi.

Kaynak: İHA