Pamukkale Üniversitesi Senatosu, Saldırıyı Kınadı

Pamukkale Üniversitesi Senatosu, Reyhanlı'daki bombalı saldırıları kınayarak, olayın, Türkiye'nin giderek güçlenmesinin hazmedilememesinden kaynaklandığını bildirdi.

PAÜ Senatosu, yaptığı yazılı açıklamada, 51 kişi hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı saldırının cumhuriyet tarihinin en kanlı olayı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bölgesinde giderek güçlendiğini, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda lider ülke konumunda geldiği, bu durumun da bazı güçler tarafından hazmedilemediği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu güçler, Ortadoğu'nun verimli kaynaklarını sömürmek için bu bölgeyi 19. yüzyıldan beri siyasi bataklık haline getirmişlerdir. Bunların yegane amacı, Türkiye'yi de bu bataklığın içerisine çekmektir. Bu doğrultuda, taşeronları eliyle yaptırdıkları saldırının amacına ulaşamayacağı inanç ve temennisiyle, olayda şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Büyük Türkiye'nin inşası yolunda her Türk ferdi, birlik ve beraberliğini bozmadan üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmeye devam edecek, sağduyuyla bu olayların üstesinden gelecektir."

Muhabir: İbrahim Süzer

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA