Milletvekili Özdağ'dan Aile Haftası Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 15 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu.

Milletvekili Özdağ'dan Aile Haftası Açıklaması
Özdağ yaptığı açıklamada; “Dinimizde ve kültürümüzde aile, toplumun temelini oluşturan ve toplumsal dayanışmanın oluşmasını sağlayan çok önemli bir kurumdur. Aile kurumu, millettimizin mutluluk, paylaşma, yardımlaşma, hoşgörü, sevgi ve saygı kaynağıdır.Türk Milleti uzun tarihi boyunca aile değerlerine önem verdiği için gelişmesini sürdürmüş ve kültürel kimliğini korumayı başarmıştır” dedi.

“Milletimiz için aile kurumu tarihsel bir öneme, vazgeçilmez bir yere ve güce sahiptir” şeklinde açıklamalarına devam eden Milletvekili Selçuk Özdağ; “Yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen Türk aile yapısı hala sağlamlığını korumaya devam etmektedir. Ülke olarak yaşadığımız çeşitli olumsuzluklara ve aile kurumuna yapılan bilinçli veya bilinçsiz saldırılara rağmen, toplum olarak sükunetimizi sağlam aile yapımıza borçluyuz” diye de ekledi.

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, açıklamalarına şöyle devam etti: “AK Parti Hükümetleri döneminde, gerek parti programımızda ve gerekse hükümet icraatlarımızda kadın ve aileye özel bir önem verilmiş olup, bu konudaki çalışmalarımız sürekli iyileştirme politikası çerçevesinde yürütülmüştür. Ailenin temel taşı olan kadın ile ilgili pozitif ayrımcılık yapılarak olumlu gelişmeler sağlanmıştır. Hükümetimiz kadın hakları ve aile düzenimizi sağlamada yardımcı olacak kanun ve yönetmelikleri de yeniden düzenlemiştir. Sosyal hizmetler ve yardımlara ilişkin ulusal düzeyde politika ve stratejiler geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aileyi her yönüyle kuşatan alanlarda çeşitli hizmetler vermektedir. Bakanlığımızın çalışmaları Manisa'mızda Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir. Bakanlığımız tarafından aile konusunda çok sayıda proje gerek Bakanlık, gerekse İl Müdürlükleri eli ile yürütülmektedir. Uluslararası Aile Haftası ve 15 Mayıs Aile Günü'nün aile konusunda milletimizin daha bilinçli olmasına, aile kurumunun daha da güçlendirilmesi ve korunmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm ailelere selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum."
Kaynak: İHA