İlçe Emniyet Müdürü Çağlar'ın Açıklaması

Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, vatandaşlardan gece 02.00-03.00 saatleri arası gelen şikayetler üzerine ekiplerinin, bu ikazlara uymayan 24 sürücüye, 77'şer lira para cezası işlemi uyguladığını bildirdi.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray'ın şampiyon olduğu akşamı, Cumhuriyet Caddesi'ni gece saat 24.00'a kadar trafiğe kapattıklarını ve bu saate kadar taraftarların sevinçlerini yaşadıklarını ifade etti.

Gece 24.00'dan sonra bazı grupların mahalle aralarına girerek, klakson çaldığını ve bunun üzerine birçok şikayet telefonu geldiğini belirten, Çağlar, şunları kaydetti:

"Bu gruplar, gece geç saatlerde halkın rahatı ve huzurunu bozuyordu. Vatandaşlardan gece 02.00-03.00 saatleri arası gelen şikayetler üzerine ekiplerimiz, bu ikazlara uymayan 24 sürücüye, 77'şer lira para cezası işlemi uygulamıştır. Galatasaraylı taraftarların açıklandığı gibi '172 kişiye ceza kesildi' haberi tamamen asılsızdır. Toplam 24 sürücüye para cezası işlemi uygulanmıştır. Bizleri, yurt dışında temsil eden bütün takımlarımıza ön yargı beslememiz düşünülemez. O takımlar bizlerinde yüreklerini kabartmaktadırlar. Ama böyle durumlarda sevinirken, başkalarının da haklarına riayet edilmesi bilinmelidir."

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA