Chp Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı Hemşireleri Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan öncülüğündeki bir heyet, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki görevli hemşireleri ziyaret ettiler.

Başkan Demirkırkan, yönetim kurulu üyeleri Ayla Albayrak ve Funda Tutar ile İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe ile birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastanede görevli hemşireleri çiçek verip Hemşireler Haftası'nı kutladılar. Ziyarette konuşan CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, sağlık hizmetleri tüm dünyada ihtimam, bilgi ve ileri teknoloji ile yapılabilen özel bir hizmet olduğunu, ancak sağlık hizmetlerinde en önemli unsurun insan faktörü olduğunu kaydetti.

Bu hizmeti sunan başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının gayretinin her türlü övgünün üzerinde olduğunu anlatan Demirkırkan, “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve emeğe karşı yapılan haksızlıklar göz önüne alındığında tüm sağlık çalışanlarını bu özverili çalışmalarından dolayı kutlamak gerekmektedir. Ülkemizde hemşirelerimiz hemşirelik mesleği eğitiminden, çalışma koşullarına kadar birçok sorunlarla boğuşmaktadır. Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de uzun sürelerde çalışmakta, vardiyalı, gece nöbetçisi çalışan arkadaşlarımız ertesi gün mesaisine devam edebilmektedir. Fazla mesai özel yaşam hakkı ortadan kaldıracak boyutlara ulaşmıştır. İnsanca çalışma şartları ve ortamlar sağlanması konusunda yeterli destek verilmemektedir. Hemşirelik eğitimi almayan yada başka diplomaları olan kişilere hemşirelik yapma yetkisi verilmesiyle enjeksiyon ve teknik işler ehil olmayan ellere teslim edilmektedir. Başhemşireliği kaldırılması hemşirelik sistemi içindeki hiyerarşi açısında sakıncalar doğurmaktadır. Bütün bu olumsuz şartlar altında özveri ile çalışan sağlık ordusun bu güzide çalışanlarının 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftalarını kutlarım" dedi.

Kaynak: İHA