Çevre Örgütlerinden Ab'ye Tepki Açıklaması

AB tarım ve balıkçılık bakanları, ıskarta yasağını görüşmek için toplanırken çevre örgütleri "okyanusları iflas ettirmeyin" protestosu düzenledi.

Toplantıya evsahipliği yapan AB Konseyi'nin binası önüne balıkçı teknesi getiren çevre örgütleri Greenpeace, Tabiatı Koruma Vakfı,Birdlife, Paintafish, Fish Fight, Oceana ve Ocean 2012 üyeleri, tencere tava çalarak bakanları balık stoklarını tehlikeye atmamaları konusunda uyardı.

"Okyanusları iflas ettirmeyin", "Aşırı avlanmayı sone erdirmek için hepimiz güverteye çıktık" ve "Balıklara bir şans verin" dövizleri taşıyan eylemciler, denizcilik ve balıkçılıktan sorumlu AB Komiseri Maria Damanaki'den güvence aldı.

Protestocuları ziyaret eden Damanaki, 2015 yılından itibaren istenmeyen balıkların denize geri dökülmesi yasağı konusunda iyimser olduğunu söyledi.

AB'de avlanan balıkların yaklaşık üçte biri, boylarının küçüklüğü ya da ekonomik değerinin düşüklüğü nedeniyle ölü olarak denize dökülüyor. Aşırı avlanmayla balık stoklarının geleceğini tehdit eden bu uygulamanın 2015 yılından itibaren kademeli olarak yasaklanması bekleniyor.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Eyüphan Kılıç
Kaynak: AA