BDP’li Vekiller Ahlat’ta Barış Mesajları Verdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından "Demokratik kurtuluş özgür yaşam" sloganıyla başlatılan bölge gezileri, Bitlis’in Ahlat ilçesinde devam etti.

BDP’li Vekiller Ahlat’ta Barış Mesajları Verdi
Selçuklu Çarşısı’nda düzenlenen mitinge BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Demir Çelik ile Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Sırrı Sakık, yaşanan müzakere sürecinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Geç kalınmış bir karardır. Çünkü Kürtlere, cumhuriyet kurulduğu günden bugüne kadar zulüm politikaları uygulandı. Barış sürecinde sadece Türkler ve Kürtler barışsınlar demiyoruz. Bunların dışında da bu coğrafyada farklı halklar yaşıyor. Süryanisi, Türkmeni, Lazı, Çerkezi yaşıyor. Biz bütün halkların hukukunu savunuyoruz. Birlik oluşturun. Gün birlik günüdür. Barış masasında güçlü olma günüdür. Eğer birlik olabilirseniz, emin olun ki barış masasında o kadar güçlü sesimiz çıkar” dedi.

“Barış masasına oturmuşsak, herkes barışın ruhuna uygun hareket etmelidir” diyen Sakık, “Bazı siyasi partiler yeniden silah seslerinin duyulması için barış sürecine engel olmaya çalışıyorlar. Ret ve inkar politikalarıyla siyaset olmayacağını herkes görecek. Artık yoksul Türk ve Kürt çocukları ölmeyecek. Bizim tercihimiz savaş değil, barış ve kardeşliktir” diye konuştu

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ise, barış, özgürlük ve kardeşlik selamlarını getirdiklerini ifade ederek, “Yaşanan barış sürecine destek olalım. Hep beraber birbirimize destek vererek müzakere masasında barış yapacağız. Barışa haykırmaktan sesimiz kısıldı. Ama bu barış ve kardeşlik için değil sesimiz, canımız feda olsun. Kimseye bugüne kadar öfke ve kin duymadık. Sadece hakkımızı istedik. Bu çok onurlu bir barış sürecidir. Artık kucaklaşma ve yeni bir sayfayı açma zamanıdır. İnkarı ve asimilasyonu bir kenara bırakarak, artık İslam’ın özünde, Hz. Muhammed’in (S.A.V) hakikatlerindeki çözüme gidelim. Bu topraklarda artık onurlu bir barışı ve kardeşliği getirmek hepimiz için görev ve sorumluluk olacak. Yeni süreçte hep beraber tek bir damla kan akmamasının sözünü vererek, barışa olan inancımızı haykırıyoruz. Hepinize bu onurlu yolda başarılar diliyorum” dedi.

BDP’liler, buradaki mitingin ardından Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesine geçtiler.
Kaynak: İHA