120 Engelli Bir Araya Gelerek Gönüllerince Eğlendi

Kastamonu Üniversitesi Devrekani Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Bir Tebessüm İçin" projesiyle Devrekani ilçesindeki 120 engelli için eğlence düzenlendi.

Söz konusu projeyi hazırlayan öğrencilerden Işıl Altun, ilçedeki düğün salonunda düzenlenen etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, "proje hazırlama" dersi kapsamında 5 arkadaşıyla bir araya gelerek çalışma yaptıklarını söyledi.

Evde arkadaşlarıyla izledikleri filmden etkilenerek engellilere yönelik bir şey yapmayı düşündüklerini anlatan Altun, onları mutlu ederek sosyalleşmesini sağlamak amacıyla "Bir tebessüm için" ismini verdikleri projeyi hazırladıklarını ifade etti.

Bu projeyle ilçede yaşayan engellileri bir araya getirerek onlar için moral günü düzenlediklerini belirten Altun, şöyle konuştu:

"Onlar mutlu olsun, onların yüzündeki tebessümü görelim, içimiz huzur dolsun yeter' dedik. Projenin gerçekleşmesi aşamasında engeller oldu, engel içinde engel yaşadık ama o insanların yüzündeki tebessümü görünce, gerçekten bir tebessüme değer olduğunu gördük."

-"Burada hep beraber eğleniyoruz"-

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu da bu organizasyonun Kastamonu için bir ilk olduğunu söyledi.

İl merkezi dışında engellilerle bir etkinlik yapmanın çok zor olduğunu anlatan Yolasığmazoğlu, "Bunda da birçok engeli aşmak gerekir. Arkadaşlarımız ellerinden gelen her türlü imkanı sağladılar" diye konuştu.

Yolasığmazoğlu, engelliler için il dışında bir organizasyona katılmalarının değişik bir deneyim olduğuna vurgu yaparak, bu kişilerden bir çoğunun mahallelerinden dışarı çıkmadığını kaydetti.

Yolasığmazoğlu, etkinlikte 120 engelliyi bir araya getirdiklerini belirterek, "Hepsi mutlu, hepsi neşeli, bizim için bu yeterli zaten. Burada bir başka güzellik de var. Sakatı, sağlamı, engellisi, engelsizi, aileler, diğer insanlar, öğrencilerle burada hep beraber eğleniyoruz" ifadesini kullandı.

Program sonunda engelli vatandaşlar müzik eşliğinde oynadılar, kısa film izlediler.

Etkinliğe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Devrekani Kaymakamı Serdar Kaya ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA