"yetenek Destek Merkezleri" Projesi Kapsamında Battalgazi İlçe Karmaları Belirlendi

Türkiye Futbol Federasyonu Çocuk ve Okul Futbolu Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yetenek Destek Merkezleri" projesi kapsamında Battalgazi İlçesi'nde tanıtımlar yapıldı.

İl ve ilçe Milli Eğitim müdürlükleri işbirliğiyle gerçekleşecek proje çerçevesinde Battalgazi ilçesinde futbol teknik-beceri parkurları ile mini futbol etkinliklerinden oluşan organizasyon gerçekleştirildi.

İlçe karmalarının belirlendiği projede, 11-12 yaşlarındaki erkek ve kız çocuklar yer aldı.

Öğrencilerin futbol alanında yeteneklerini sergilediği programla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Okul Bölge Futbol İl Koordinatörlüğü Beden Eğitimi öğretmeni Sinan Alkış, öğrencilere futbolu öğretmeyi ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Alkış, projeyle çocukların hem eğlenmeleri, kaynaşmaları, futbol sahalarıyla tanışmaları hem de yetenekli olanların belirlenerek Türk futboluna kazandırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Proje kapsamında ilçe karmalarının katılımıyla 15 Mayıs'ta İl Futbol Şenliği düzenleneceği öğrenildi.

-Erik koşnili zararlısı anlatıldı-

Battalgazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince, İlçe Hükümet Konağı Toplantı Salonu'nda muhtarlar ve çiftçilere tarımsal desteklemeler ve kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat teknisyeni Mesut Özçelik, Battalgazi'deki bahçelerde erik koşniliyle ilgili incelemelerde bulunduklarını anlatarak, yapılabilecekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Zararlıyla ilgili mücadele yöntemlerini anlatan Özçelik, ilçedeki kayısı yetiştiricilerinin erik koşnili zararlısıyla ilgili mutlaka uyarılarını dikkate almalarını istedi.

Muhabir: Mehmet Emin Göresiye
Kaynak: AA