Uşak’ta Vakıflar Haftası Etkinlikleri

Uşak’ta Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Genç kızların çeyizini, göçmen kuşların tedavisini bile düşünen bir vakıf medeniyetine sahibiz” dedi.

Uşak’ta Vakıflar Haftası Etkinlikleri
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolat, daire müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Vakıflar haftasının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Vali Mehmet Ufuk Erden “Tarihimize, kültürel yapımıza ve inançlarımıza baktığımızda atalarımızın kurduğu bir vakıf medeniyeti var” dedi.

Vakıf düşüncesinin en temelinde, Peygamber Efendimizin söylediği ‘Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır’ söz olduğunu da hatırlatan Vali Erden, “Bu faydalı olma süreci başkalarına el uzatmak yardımcı olmaktır. Atalarımıza baktığımızda binlerce vakıf kurmuş, bu vakıflar kuşaktan kuşağa bir hizmet olarak aktarılmıştır. Uşak Aşevi de aynı heyecanla 20 yıldır yoksullara kimsesizlere el uzatıyor. Komşusu aç iken tok olmayı uygun görmeyen dinimizin bu duyarlılığını büyük bir özveri ve duyarlılıkla yerine getiriyor. Muhtaç olana yardımcı olmayı esas almış, kimsesizi, yoksula, aç olana el uzatmış, doyurmuş, giydirmiş, Uşak Aşevimizin kurucuları, destek verenleri, emeği geçenleri kutluyorum, bugün aramızda olmayanlara da rahmet diliyorum” dedi.

Vali Erden, Vakıflar Haftası’nın çok geniş bir alanda hizmet veren vakıfları gündemde tutmak, sivil bir hareket, sivil bir güç olarak, her şeyi devletten bekleme düşüncesinin ötesinde, toplumsal duyarlılığı canlı tutmak üzere 30 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek “Tarihe baktığımızda o kadar çeşitli vakıf kurulmuştur ki, göçmen kuşların tedavisi için bile vakıf kuran atalarımız dağlarda aç kalmış yırtıcı kuşların yiyeceğini bile düşünmüş; gelinlik çağına girip maddi durumu elverişli olmayan genç kızların çeyizliğinin teminine kadar büyük bir duyarlılıkla fakir ailelerin evlatlarına da yardımcı olmuştur. Şehirlerimizin imarına yönelik çalışmalar da yapan vakıflar, köprüler, hanlar inşa etmiş,gelirlerini belirli amaçlar doğrultusunda büyük bir titizlikle sarf etmişlerdir. Bu duygu ile insanlarımıza el uzatan, değişik adlar altında, vakıf, birlik, dernek ve diğer sosyal yapılarımızı teşkilatlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Vali Erden’in konuşmasının ardından, Uşak Aşevi kurucularına, yönetimde görev alanlara plaket verdi.

Plaket töreninin ardından, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolat Vakıflar ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları hakkında bir konferans verdi.
Kaynak: İHA