Kart Dolandırıcılığı Operasyonunda 10 Tutuklama

Aydın merkezli beş ilde düzenlenen operasyonda kredi ve banka kartlarını kopyalayarak Türkiye ve 11 ülkede 20 milyon TL üzerinde vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheliden 10’u tutuklandı.

Kart Dolandırıcılığı Operasyonunda 10 Tutuklama
Aydın Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları bir istihbarat çalışması üzerine 10 ay önce dolandırıcılık yapan çeteyi teknik takibe almıştı. Teknik takibe takılan kişileri daha sonra fiziki takibe alan jandarma, tüm delil ve belgeleri topladıktan sonra Aydın merkezi başta olmak üzere Nazilli, Didim ilçeleri ile İzmir, Muğla, Antalya, Amasya ve Artvin'de eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında çete lideri S.K’nın da bulunduğu A.S., M.E., B.B., S.T., M.İ., Y.T., H.M.A., B.A, M.M., K.F., H.D ve N.Ö. isimli bayan gözaltına alınmıştı. 13 şüpheli şahsın ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 4 bilgisayar, 8 dizüstü bilgisayar, 4 kart okuma ve kopyalama cihazı, 176 adet sahte kredi ve banka kartı, 8 taşınabilir bellek, 1 hafıza kartı, 10 adet hard disk, 2 şifrematik, 5 POS cihazı, 215 adet slip, 16 adet banka hesap cüzdanı, 53 adet ayrı kişilere ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet 7.65 mm. ruhsatsız tabanca, 57 fişek, CD, 3 adet mikro amper pil, 3 adet bağlantı kablosu, 1 adaptör ile 1 uzantı kablosu ele geçirilmişti.

Bugün öğle saatlerine geniş güvenlik tedbirleri altında Nazilli Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden çete lideri S.K. ile M.E., B.B, S.T., M.İ., Y.T., Y.A., M.M. ve K.F. ile N.Ö. isimli bayan tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. A.S., H.M.A. ve H.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA