Çanakkaleliler Derneğinden Örnek Anneye Ödül

3 günlük bebekken yanlış tedavi sonucu yatağa mahkum kalan oğlunu 25 yıldır sırtında taşıyan anne Nejla Uz, yılın annesi seçildi.

Çanakkaleliler Derneğinden Örnek Anneye Ödül
Nejla ve Efrahim ailesini evlerinde ziyaret eden Sultangazi Çanakkaleliler Derneği Başkanı Metin Taşdemir, örnek anne olarak Nejla Uz'u yılın annesi seçtiklerini söyledi.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Nejla hanıma plaket verildi.

25 yıldır özürlü evladının her türlü ihtiyacını karşılayan ve oğlunu bir bebek gibi seven anne Nejla Uz, "Evlat kadar güzel bir şey yok bu dünyada. Ben oğlumu hiç bir zaman özürlü olarak görmedim. Onun bakışlarından ne istediğini anlıyorum" dedi.

Biri 18 yaşında üniversiteye hazırlanan iki çocuğu olduğunu belirten Nejla Uz, "Oğlumun özürlü olduğunu bir yaşından sonra anladık. Çapada bir süre tedavi gördü. Ancak doktorlar bir kaç yıl ömür biçti. 12-13 yaşına kadar ancak yaşayabilir dediler. Ancak biz onu bir bebek gibi sevdik ve öyle yetiştirdik. Oğlum şimdi 25 yaşında. Konuşamıyor, hareket edemiyor, ancak bizi duyabiliyor ve anlıyor. Bu bile bana büyük bir mutluluk veriyor" dedi.

Baba Efrayim Uz ise 26 yıllık evlilikleri boyunca çok sıkıntı çektiklerini söyledi.

Oğlunun özürlü kalmasında doktorun ihmali olduğunu öne süren baba Uz, "Bizim başımıza bu geldi. ancak doktorlar çok dikkatli olmak zorundalar. 25 yıl önce bize yanlış teşhis koyup taburcu etmeselerdi belki oğlum bu duruma düşmeyebilirdi. Doktorlar teşhis koyarken daha dikkatli olmalılar" dedi.

Nejla Uz'u yılın annesi plaketiyle ödüllendiren Çanakkale Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Taşdemir’de, annelerin toplumu ayakta tutan geleceği hazırlayan kutsal insanlar olduğunu belirterek, Nejla hanımın bütün zorluklara rağmen annelik görevini yerine getirerek yeni annelere örnek teşkil ettiğini söyledi.

Annelerin her zaman baş tacı olduğunu vurgulayan Taşdemir, "Gerek adetlerimizde gerekse inancımızda anneliğin ne kadar kutsal olduğunu toplum olarak biliyor ve inanıyoruz. Anne bir toplumu yaşatan ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en önemli değerlerimizdendir. Sağlık bir toplum ve erdemli bir nesil için erdemli anneler yetiştirmek ve onlara sahip çıkmak biz evlatların görevidir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA