Burdur Gölü Çevresinde De Temizlik Yapıldı

"Dünya Temizliği" etkinliği kapsamında Burdur Gölü çevresinde de temizlik yapıldı.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Burdur Şubesince düzenlenen etkinlikte, bazı sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerden oluşan grup, Köprübaşı mevkisinde toplandı. Buradan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup, otobüslerle Burdur Gölü kıyısına gitti. Göl kıyısında çevre temizliği yapan gruptakilere vatandaşlar da destek verdi.

Gölün çevresinden toplanan plastik ve cam şişe, kağıt gibi atıklar, poşetlere konularak çöplüğe götürüldü.

Burdur Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı ve temiz Burdur için etkinliğe destek verdiklerini söyledi.

Bu tür etkinliklerin 1-2 gün ile sınırlı kalmaması gerektiğine işaret eden Başgül, özellikle öğrencilerin çevreyle ilgili bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başgül, "Toplum ne kadar bilinçli olursa, çevreyi de o şekilde koruyabiliriz. Önemli olan Burdur'un yaşanabilir olması. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmayı her zaman hazırız" dedi.

TEMA Vakfı Burdur Temsilcisi Gülser Bülbül ise göl çevresinde hissedilen koku ile ilgili kurumlar tarafından tahlil yapıldığını, sonuçların yakında açıklanacağı kaydetti.

Toplumun çevreyi temiz tutmadığını, bu nedenle sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Bülbül, "Ekosistemi bozmamak gerekiyor. Son yıllarda dünyada kirlilik çoğaldı, ekosistem bozuldu. Sonuçlarını, kanser ve salgın hastalıklarda olan artışla görüyoruz" diye konuştu.

Bülbül, gölün giderek küçüldüğünü, bu duruma önlem alınması gerektiğini vurguladı. Göl çevresindeki tarım alanlarında vahşi sulama yönteminin kullanıldığını, bunun göle zarar verdiğini ifade eden Bülbül, "Gübrelerle toprak kirleniyor, toprak kirlenince sularımız ve göl kirleniyor. Olaya bütüncül bakmalıyız. Ekosistem bütüncüldür. Toprağı, havayı ve suyu birbirinden ayrı düşünemeyiz" dedi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA