Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen Açıklaması

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin çözüm sürecini desteklediğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, barış sürecine yönelik ildeki sivil toplum kuruluş yetkilileri ile buluşan ve kamuoyunda "Akil Adamlar" olarak adlandırılan diyalog grubunun sergilediği olgunluk ve hassasiyetin takdire şayan olduğunu belirtti.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen istişare ve diyalog toplantısına prensip kararı gereği hiçbir siyasi parti yetkilisinin çağrılmadığını anımsatan Çimen, amacın toplumsal duyarlılığın ve hassasiyetin arttırılarak, birlikte yaşama kültürünün derinleştirilmesine imkan ve katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Gümüşhane'nin süreci desteklediğini ortaya koyduğunu, provoke etmeye yönelik marjinal kesimlere prim vermeyerek, bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydeden Çimen, şöyle devam etti:

"Etkinlik dolayısıyla bir araya gelen ve kendilerini Mustafa Kemal'in askerleri olarak lanse eden yaklaşık on kişilik marjinal bir grubun protestosu ise her açıdan hayli manidardır. Protestocular içinde yer alan kişilerin hizmet ettikleri anlayış Gümüşhane'de de geniş toplum kesimleri tarafından kınanmıştır. AK Parti siyasetinin asli merkezi millettir. Biz meşrutiyetimizi ve politikalarımızı milletimizden aldığımız güçle ortaya koyar ve ülkemizi geleceğe taşırız. Bu milletin Anadolu coğrafyasındaki kaderini, vesvese ve vehimlerin karanlık dünyasına hapsedemez, halkımızın gelecek beklentilerini büyük Türkiye hedefinden saptırmak isteyenlere asla fırsat vermeyiz."

Çimen, çözüm sürecinin öngörüldüğü şekilde devlet ve hükümetin kontrolünde devam ettiğini belirterek, herkesin bu hassas süreçte konuşmalarında, beyanlarında dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA