Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Malatya'da Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İlaç ve tıbbi teknoloji tüketen, ithal eden değil, tıbbi teknolojide ve ilaç sanayinde söz sahibi olan, üretebilen ve ihraç edebilen noktaya inşallah önümüzdeki 10 yılda Türkiye'yi kavuşturmuş olacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Malatya Şeker Fabrikası arazisinde, tamamlanmak üzere olan 800 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, hastanenin son derece modern olduğunu söyledi.

Hastanenin en kısa zamanda hizmete gireceğini belirten Müezzinoğlu, "Yaklaşık 190 bin metrekarelik bir arsada, 100 bin metrekare kapalı alanı olan bir hastane. Gerçekten yoğun bakımları, ameliyathaneleri, ameliyat öncesi ve sonrası bakım alanları, tek yataklı hasta odaları, çift yataklı hasta odalarıyla Malatya'ya ve Malatyalılarımıza yakışır bir hastaneyi açılış öncesi bir safhada gezmiş olmak benim için ayrıca bir mutluluk. İnşallah en kısa zamanda, ağustosta veya eylülde açılışını başarırız. Malatya'daki vatandaşlarımıza saygın sağlık hizmetleri anlamında da kalitesi yüksek bir mekanı kazandırmış oluruz" ifadelerini kullandı.

Buranın yan tarafına kamu-özel işbirliğiyle bir fizik tedavi merkezi, bir de kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi yapacaklarını bildiren Müezzinoğlu, böylece Malatya'nın sağlık anlamında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri haline gelmiş olacağını ifade etti.

-Nikah Sarayı'nın temel atma töreni-

Malatya Belediyesi Nikah Sarayı inşaatının temel atma törenine de katılan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde geldiği noktaya dikkati çekti.

Geçen 10 yılda önemli mesafeler katedildiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki 10 yılda da yeni vizyonlar ve dinamikleri devreye sokma arefesindeyiz. İnsanımıza hak ettiği sağlık hizmetlerini en ideal şekilde verebilme adına hükümetimize, başta Başbakanımıza bu alana verdiği destek için teşekkür etmek istiyorum. Sağlık alanında 15-20 yıl önce rüyamızda görsek inanamayacağımız noktaları yakalamamızdaki esas güç, başta Başbakanımız ve hükümetin verdiği destektir. Türkiye, bundan sonraki süreçte yalnız 75 milyon insanına daha iyi sağlık hizmeti, daha iyi teknoloji imkanları sunan değil, bu sağlık hizmetinin standardını yükselten, 500 milyon bir yakın coğrafya insanına da sağlık turizmiyle hitap eden bir konuma gelmelidir" diye konuştu.

Sağlık teknolojileri üretiminde, ilaç sanayinde önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin çok farklı noktalara gelmesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "İlaç ve tıbbi teknoloji tüketen, ithal eden değil, tıbbi teknolojide ve ilaç sanayinde söz sahibi olan, üretebilen ve ihraç edebilen noktaya inşallah önümüzdeki 10 yılda Türkiye'yi kavuşturmuş olacağız" dedi.

Akmercan Anadolu Lisesi'nin açılışını da yapan Müezzinoğlu, öğrencilere seslenerek, "Birey olarak öz değeriniz dürüstlük, güvenilirlik, çalışkanlık olmalı ancak yalnız şahsınıza ait bu öz değerler sizi başarıya götürmeyebilir. Bir birey olarak bir toplumun, milletin mensubusunuz, bir ülkenin vatandaşısınız. Dolayısıyla bu milletin tarihinden getirdiği zenginlikler sizin öz değerleriniz olmalı. Bir de öz saygınız ve öz güveniniz olmalı. Kendinize yalan söylemeyin ki bir başkasına da yalan söylemek zorunda kalmazsınız" ifadelerini kullandı.

Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Cemal Akmercan'dan Edirne'ye de okul yaptırma sözü alan Müezzinoğlu, açılışın ardından aynı semtteki Akıncı Camisi'nde cuma namazını kıldı.

Müezzinoğlu, namazın ardından bir süre cami avlusunda cemaatle sohbet etti.

-"AK Parti rozeti ayrıcalık rozeti değildir"-

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe de katıldı.

Burada partililere seslenen Müezzinoğlu, AK Parti'nin çok farklı bir tarihi yazdığını belirterek, başarının devamı için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

"Biz şahsımızın temsilcisi değiliz, milletin ve milletin değerlerinin temsilcisiyiz" diyen Bakan Müezzinoğlu, millet adına olan sorumluluklarının hakkını ve hesabını vermek durumunda olduklarını vurguladı. Müezzinoğlu, "AK Parti rozeti bir ayrıcalık rozeti değildir, milletin vicdanının karşılığını bulması için taşıdığımız bir sıfattır ve orada millet, vicdanıyla bizi muhakeme ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Programda, Bakan Müezzinoğlu'nun yanına gelen Nuray Canbay, özel bir hastanede sağlık çalışanı olduğunu belirterek, diyabet rahatsızlığı nedeniyle gözünde bir problem meydana geldiğini ve Bakanlığın desteğiyle Amerika'da tedavi olduğunu anlattı. Canbay, destekleri için Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Müezzinoğlu da yardım çağrısıyla haberlere konu olan ve tedavisi için Amerika'ya giden Tekirdağlı Refiye Yılmaz'la iki gün önce konuştuğunu belirterek, "Fevkalade iyi. İnşallah o kızımız da sağlıklı bir şekilde ülkemize dönecek" dedi.

Muhabir: Yeter Erdine-Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA