Hatay'da 42 Engelli, "Temsili Askerlik" Uygulaması Kapsamında Askerlik Heyecanı Yaşadı

Engelliler Haftası dolayısıyla Hatay'da 42 bedensel ve zihinsel engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Davul zurna eşliğinde aileleriyle 2. Hudut Alay Komutanlığına gelen engelliler, önce buradaki askerlerle halay çekerek eğlendi.

Kimi tekerlekli sandalyeyle kimi babasının sırtında temsili askerlik yapacakları birliklerine gelen engelliler, askerlerin yardımıyla kendileri için hazırlanan kıyafetleri giyerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Mutlulukları yüzünden okunan 21-51 yaş grubundaki engeliler, silah eğitiminin ardından dürbünle gözetleme yapıp askeri araca bindi.

"Her şey vatan için, askerlik çok güzel, burada kalmak istiyorum" diyerek duygularını dile getirmeye çalışan bazı engelliler, bir günlük de olsa bu heyecanı yaşamanın çok güzel olduğunu belirtti.

Çocuklarını askeri kıyafet içerisinde gören aileler ise gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

Eğitimlerinin ardından silah arkadaşlarına sarılarak ant içme törenine katılıp terhis belgelerini alan engelliler, bando eşliğinde geçit töreni yaptı.

2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, törende yaptığı konuşmada, "Atalarına ve şehitlere yakışır bir şekilde kutsal askerlik borcunu, vatan borcunu ödemek üzere gönüllü olarak gelerek silah altına alınan Mehmetçiklerin içtikleri anda tanık olduk. En değerli varlıklarımız olan evlatlarımız, içtikleri ant ile gücünü bağrından çıktığı yüce Türk milletinin, ona olan güveninden ve sevgisinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katıldı" dedi.

Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA