Hasan Celal Güzel, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Hasan Celal Güzel, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
Gaziantep Üniversitesi’nin kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında 19. Bilim, Kültür ve Sanat Günleri çerçevesinde düzenlenen konferansta Hasan Celal Güzel, ‘Türkiye İçin Gelecek Projeksiyonları ve Üniversite Gençliğinin Sorumlulukları’ konusu üzerine konuştu.

Konferanstan önce konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Hasan Celal Güzel, bizim için özel bir isim. Gaziantep’in yetiştirdiği çok değerli bir isim. Kurduğu üniversitede biz de bu güne kadar son 5 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz güzel etkinlik ve faaliyetleri bir adım daha öteye, daha güzel noktalara taşıma gayreti içerinde olacağız. Bunun için canla başla çalışacağız. Bu konuyla ilgili her türlü desteği bizim için çok değerlidir. Siz gençlerle birlikte biz Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’nde daha mutlu ve güzel bir geleceğe Gaziantep Üniversitesi’ni taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Bilim, Kültür ve Sanat Günleri şenliklerinde öğrencilerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Hasan Celal Güzel, “Ben yıllarca Devlet Planlama Teşkilatı’nda eğitim uzmanı olarak çalıştım. Milli Eğitim Bakanı olmadan da eğitim konusunu teorik olarak biraz biliyordum. Yeni üniversitelerin nasıl geliştiğini inceledim. Üniversiteyi geliştiren çok fazla faktör var ama 1. faktör üniversite lideridir. Rektör demiyorum, lider diyorum. Rahmetli Doğramacı ile birçok konuda anlaşamazdık. Ama bir üniversite lideriydi. Gaziantep Üniversitesi’ni hep beraber kurduk ama bugün bunu bu hale getiren açıkçası Yavuz Coşkun hocamızdır” diye konuştu.

Uzun süredir Gaziantep’e gelemediğini söyleyen Güzel, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gaziantep’e geldiğimde hayretler içerisinde kaldım. Küçük dilimi yutacak gibi oldum. Milli Eğitim Bakanı iken buraya Kredi Yurtlar Kurumu’nu yapmıştım. Ama o yurtlar çoktan geride kalmış. O kadar güzelleri, yenileri yapılmış. Ama daha da yapılması gerekiyor, herhalde bir misline çıkması gerekiyor.”
Hasan Celal Güzel, yaptığı konuşmanın ardından ‘Türkiye İçin Gelecek Projeksiyonları ve Üniversite Gençliğinin Sorumlulukları’ üzerine bir konferans verdi.

Konferans, öğrencilerin Hasan Celal Güzel’e sunumu ile ilgili sorduğu sorularla sona erdi.
Kaynak: İHA