Türkiye Kamu-sen'den Akil İnsanlar Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, Akil İnsanlar Heyetinin Balıkesir'e yapacağı ileri sürülen ziyaretle ilgili tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, Akil İnsanlar Marmara Grubundan bir heyetin yarın Balıkesir'de Memur-Sen'in ev sahipliğinde Balıkesir'de STK'ların katılacağı belirtilen toplantının çözüm değil bölünme sürecine hizmet ettiğini söyledi.

Mustafa Koç imzalı açıklamada şu görüşlere yer verildi;
"Adına çözüm süreci, açılım süreci, İmralı süreci denilen, Türkiye Kamu-Sen’e göre bölünme süreci çerçevesinde kurulan Akiller Grubu, ev sahipliğini Memur-Sen'in yaptığı bilgilendirme ve ikna toplantısının perşembe günü saat 18.00'de Otel Basri’de yapılacağı haberini almış bulunmaktayız. Amacı kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, sosyal şartlarını ve geleceğini daha iyi yaşanabilir hale getirmek olan sendikaların, mevcut iktidarın politikalarını savunmak, topluma anlatmak değil diye biliyorduk. Ancak Memur-Sen bütün tabuları yıkarak, ülkeyi bölme sürecine ev sahipliğini yaparak asıl amacının memurlar değil iktidar payandalığı olduğunu açıkça göstermiştir. Şimdi Memur-Sen Akil-Sen mi oldu? Buradan Balıkesir'de çalışan Tüm Kamu çalışanlarını uyarıyor ve üyesi oldukları sendikanın kendi sorunları ile ilgilenmek yerine Akiller Grubuna girerek, terör örgütü PKK'nın ülkemiz nezdinde muteber hale getirilmesine, İmralı'dan gelen mektuplar neticesinde bölme ve düşmanlık sürecini içlerine sindirebiliyorlar mı? Yıllarca vatanın bölünmez bütünlüğü, ayyıldızlı bayrak için Gazi veya Şehit olan ana kuzuları ne olacak? Birileri dağa çıkıp devletimizi bölmeye çalışacak, askerimi, polisimi, doktorumu, hemşiremi ve öğretmenimi öldürecek; diğer yanda ana kuzuları olan ve adına Mehmet'im diye şiirler yazılan vatan evlatları da bayrağını yere düşürmemek için Şehit olacak. Ancak KCK yapılanmasından tutuklananlar İmralı ve BDP'lilerin isteği üzerine serbest bırakılacak. Siz Balıkesirlilere soruyoruz; Bu mu barış süreci? Girin internete Murat Karayılan'ın taleplerini okuyun ondan sonra da elinizi vicdanınıza koyup düşünün. Balıkesir tarih boyunca Kuvay-i Milliye şehri olarak anılmıştır, bunu da unutmayın. Memur-Sen yöneticileri 35 bin kişinin katili bir terör örgütünün istekleri doğrultusunda halkı kandırmak için yola çıkmış ve adına Akil Adamlar denilen bir kısım Kerameti kendinden menkul ve kendilerine sanatçı, aydın ismi takan kişilere ev sahipliği yaparak asıl işlevini ispat etmiştir. Bu durumu şiddetle kınıyor, tüm kamu çalışanlarının ve halkımızın takdirlerine saygıyla arz ediyorum."
Kaynak: İHA