Köydes Projesi Tahsisat Komisyon Toplantısı Yapıldı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Köydes Projesi Tahsisat Komisyon Toplantısı Yapıldı
Toplantıya, Vali Erdoğan Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Koçoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Albayrak, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi birim amirleri ve teknik personeli katıldı.

Toplantıda 16 Nisan 2013 tarihinde YPK kararı ile tahsis edilen 13 milyon 129 bin TL ödeneğin yüzde 30 oranındaki kesimi ortak alımla karşılanmasına, bu ödeneğin asfalt, akaryakıt alımı ile sayısal haritaların hazırlanması, yedek parça alımıyla araç kiralanması için ayrılmasına, İl genelinde yerleşik nüfusu bulunması şartıyla öncelikle halihazırda susuz olan üniteler ile birinci derece öncelikli yolu ham-tesviye niteliğinde olan köylere (bağlılar hariç) ait projelerin programa alınmasına karar verildi.

Ayrıca niteliklere sahip olduğu halde programda yer almayan projelerin gerekçelerinin ilgili birimler tarafından KÖYDES koordinasyon birimine yazılı olarak bildirilmesine, köy yollarında asfalt, yama ve malzemeli bakım için gerekli çalışmaların yapılması kararı alındı.
Kaynak: İHA