Hz. Mevlana’yı Karşılama Törenleri 3-7 Mayıs Arası Yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz.Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 785. yıldönümü kapsamında çok sayıda etkinlik düzenliyor.

Hz. Mevlana’yı Karşılama Törenleri 3-7 Mayıs Arası Yapılacak
Şeb-i Arus törenlerinin bir dünya markası haline geldiğini ve yapılan programlara her yıl 60-70 bin kişinin katıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hz. Mevlana’ya olan ilginin artması üzerine farklı programlar yapmayı kararlaştırdıklarını dile getirdi. Her yıl 3 Mayıs’ta kutlanan Hz. Mevlana ve ailesini temsili karşılama törenini bu yıl daha kapsamlı ele aldıklarını ve 5 gün sürecek programlarla gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler öncesi yaptıkları Benim İçin Mevlana isimli çalışmayla konuya dikkat çektiklerini ifade etti.

Başkan Akyürek, 3 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da Mevlana Meydanı’nda temsili karşılama töreni ile başlayacak, 7 Mayıs’a kadar Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde sema programları, konserler ve sergilerle devam edecek etkinliklere tüm Mevlana dostlarını davet etti
Kaynak: İHA