Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah Açıklaması

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'de siyasi çözümden yana olduğunu belirterek, "Beşşar Esed askeri yöntemlerle düşmeyecek" dedi.

Lübnan'daki El-Manar televizyonunda konuşma yapan Nasrallah, "Suriye'nin, ABD'nin, İsrail'in ve tekfirci grupların eline düşmesine izin vermeyecek gerçek dostları var. Herkesin Suriye meselesinde siyasi çözüm için çalışması gerek" ifadesini kullandı.

Batı ülkelerine seslenen Nasrallah, "Şam'ı ve rejimi askeri yöntemlerle düşüremeyeceksiniz. Çatışma uzun sürecek" diye konuştu.

Nasrallah, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın haziran ayında yapacağı görüşme öncesi bazılarının Suriye'deki durumu daha kötüye götürmek istediğini öne sürdü.

-"Lübnanlıların, saldırıların hedefi olmasına izin vermeyeceğiz"-

Hizbullah'ın Suriye'nin Humus kentine bağlı Kusayr beldesinde rejimin yanında savaştığı iddialarına da değinen Nasrallah, şunları söyledi:

"O bölgede 30 binden fazla Lübnanlı var. Bu insanların hedef alındığını, öldürüldüğünü, kaçırıldığını ve evlerinin yakıldığını söyledim. Rejim bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldı ve insanlar silahlı gruplarla karşı karşıya kaldı. Bu insanların kendilerini savunma ve yardım alma hakkı var. Kusayr beldesindeki Lübnanlıların, silahlı grupların saldırılarının hedefi olmasına izin vermeyeceğiz."

Muhabir: Vesim Seyfeddin / Hacer Başer / Ömer Faruk Şimşek

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA