Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Afyonkarahisar’da KESK öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşku içerisinde kutladı.

Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kutlamalara Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri pankartları ile alınmazken, kutlama alanında yaklaşık 500 polis görev yaptı.

Anıtpark önünde bine yakın kişinin katılımı ile gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları olaysız geçti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar İl Temsilciliği ve CHP ile Emeğin Partisi Afyonkarahisar İl örgütleri tarafından kurulan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tertip komitesi tarafından gerçekleştirilen kutlama öncesi emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Tertip komitesinin kutlama alanına taşıdıkları pankart ve dövizlerle almadığı TGB üyeleri ise buna tepki göstererek, Merkez PTT binası önünde yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir açıklama yaptılar. Tertip komitesinin bu tutumunun haksız olduğunu söyleyen TGB üyeleri, daha sonra pankart ve dövizlerini bırakarak kutlama alanına girdiler. Katılımcılar tek tek aranarak alana alınırken, alanda yaklaşık 500 polis görev yaptı. Kutlamalara katılan sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyelerinin işçi tulumu, köylü kıyafetleri tarzında elbiseler giydikleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne anne ve babalarının yanında katılan miniklere ise eylemciler yoğun ilgi gösterdi.

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Afyonkarahisar Şube Başkanı Hasan Dişyar yaptığı konuşmada, son yıllarda sermaye tarafından emekçilere yönelik yapılan saldırıların artarak tehlikeli bir boyutta devam ettiğini savundu. İktidarın emekçilerin çıkarlarını koruyacak hiçbir şey yapmadığını, aksine onların kazanılmış haklarının bile ellerinden alınması için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Dişyar, “11 yıllık AK Parti iktidarında emekçilerin güvencesizleştirip, yoksul halkı sefalet içerisine sürüklemiş ve doğa ile kentleri sermayenin talanına bırakmıştır. Gericiliğin toplumsal alanı kuşattığı bu dönemde emperyalizmin güdümünde üstlenilen aktif taşeronluk rolü ile ülkemiz komşuları ile savaşın eşiğine getirilmiştir. AK Parti iktidarında ülkemiz tek adam, tek parti diktası ile yönetiliyor. Şimdi fiilen uygulanan bu diktatörlük, yeni anayasa ile kurumsal bir sivil diktatörlüğe dönüştürülmek isteniyor. Biz emekçiler olarak ise şimdi bu alanlardan haykırıyoruz ve diyoruz ki sermayenin zulmüne, sömürüsüne karşı seslerimizi birleştiriyor, bu baskı sömürü ve zulüm düzenine karşı eşit, özgür ve demokratik bir ülke kurma mücadelesine yükselteceğimize söz veriyoruz” dedi

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar atılan sloganlar eşliğinde söylenen türkü ve marşlarla çekilen halaylar ile son buldu. Kutlamalarda herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı.
Kaynak: İHA