Fethiye’nin Beklediği Projenin İhalesi Tamamlandı

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan ve yapılması istenen belediye icraatları arasında ankette en fazla oy alarak Fethiyeliler tarafından istenen Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ihalesi yapıldı.

Fethiye’nin Beklediği Projenin İhalesi Tamamlandı
Atıl durumdaki toptancı halinin yerine yapılması planlanan ve projesi tamamlanan Fethiye’ye yakışır alışveriş ve yaşam merkezi için proje tamamlanmıştı. Eşine ancak büyükşehirlerde rastlanan AVYM’nin aynı zamanda çok amaçlı kullanıma da uygun olacak. Büyüyen, yapılacak çalışmalarla da kimlik değiştirecek olan projelerin başında gelen AVYM, sadece bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda yaşam alanı olarak da kullanılacak. İkisi yurtdışından olmak üzere, ülke genelinde 109 projenin katılımıyla gerçekleşen yarışma sonrası seçilen projede, amfi tiyatro, sinema salonları ve konser alanları da yer alacak.Toptancı halinin taşınmasıyla birlikte bölgede yıkım çalışmaları başlarken, projeyle ilgili olarak ilk iki ihaleye katılım olmamıştı. 3. Kez yapılan ihaleye Eroğlu Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi ve Ticaret A.Ş katılım sağladı. 30 yıllık yap işlet devret modeli ile yapılacak olan proje, Belediye’de yıllık 1.250.000.00 TL parayı her yıl kasasına koyacak. İhalenin kesinleşip, sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte AVYM işletmeye açılmadan dahi yıllık ihale bedeli Belediye’ye ödenmeye başlanacak. Bu nedenle yüklenici firmanın da zaman kaybetmeden işi kısa sürede bitirip, faaliyete geçirmesi bekleniyor. “Yaptığımız işlerin arkasındayız”İhale sonrasında gazetecilere bilgiler veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “İhaleye bir firma katıldı.

Dosyayı inceliyoruz. Daha ihaleyi onaylamadık. Bekleme süresi var o süre içerisinde bakacağız. Sürece göre değerlendirme yapacağız. 30 yıllık, yap işlet devret modeli ile yapılacak. Yıllık Belediyemize geliri 1 milyon 250 bin TL. Bu proje aynı zamanda Fethiye’nin inşaat sektörüne de büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.Muhalefet tarafından AVYM ile ilgili, eleştirileri soran gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan, “Bize sürekli aynı şeyleri tekrarlattırıyorsunuz. Biz Fethiye için belediyemiz için önemli bir projeye imza atıyoruz. Eğer bunun bir cezası varsa faturası bize kesilir. Biz yaptığımız işlerin arkasındayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA