Doç. Dr. Fikri Salman’dan Mumlu Batik Sergisi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fikri Salman, Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda Mumlu Batik Sergisini açtı.

Doç. Dr. Fikri Salman’dan Mumlu Batik Sergisi
Sergide, tekstil sanatları içerisinde önemli bir yere sahip olan batik sanatına dair eserlerin yer aldığı ifade eden Salman, “Sergide bulunan çalışmalar, batiğin en zor tekniklerinden biri olan mumlama yöntemi ile yapılmıştır” dedi.

Salman, “Sergide bulunan 20 batik çalışmasında eserleri iki kategoride oluşturduk. İlk kategoride eski Türk uygarlıklarından biri olan Uygurların duvar resimlerinde, minyatürlerde ve çeşitli ahşap boyamalarında görülen figürlerin yeniden yorumlanması ile yapılan Uygur figürleri ile tasarlanmış çalışmalar; ikinci kategoride ise flamingo kuşunun tema olarak kullanıldığı diğer batik çalışmaları yer verdik” diye konuştu.

Sergi açılışına, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergi 08-13 Nisan 2013 tarihleri arsında açık kalacak .
Kaynak: İHA