Chp Pm Üyesi Vekil Eşarp Taktı, Kutlu Doğum Programına Katıldı

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Orhaneli ilçesine bağlı Göynükbelen beldesinde düzenlenen programa katıldı.

Kaleli; önce, "Peygamber Efendimiz (sas) ahlaki değerlere ve kadın erkek eşitliğine büyük önem veriyordu." dedi, ardından Büyükşehir Yasası'nı eleştirdi.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, bu sene 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' temasıyla kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Orhaneli ilçesine bağlı Göynükbelen beldesinde düzenlenen programa katıldı.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik’in de yer aldığı etkinlikte Kaleli, belde sakinleriyle bir araya geldi. Çok sayıda belde sakininin de katıldığı 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği sırasında ilahiler ve mevlid-i şerif okunarak, dua edildi. Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde kısa bir konuşma yapan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Peygamber Efendimiz'in (sas) ahlaki değerlere ve kadın erkek eşitliğine verdiği öneme dikkat çekti. Kaleli, program sonrasında sohbet ettiği belde sakinlerine Büyükşehir Belediyesi Yasası'na yönelik eleştirilerde bulundu. Kaleli, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Büyükşehir Yasası ile birlikte beldelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Belde sakinlerinin de ilgi ile dinlediği sohbette Kaleli, “Büyükşehir Yasası hiç de iç açıcı bir yasa değil. Bu konu tüm sivil toplum kuruluşlarınca enine boyuna tartışılmalıdır. Bu yasayla birlikte büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olacak. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız birçok sıkıntı çekecek. Onların hakları sonuna kadar gözetilmelidir. Köy ve belde sakinlerimiz çevrelerine duyarlı. Çevrelerini koruyorlar. Ancak şimdi merkezi şekilde gelecek kararlar ile çevreleri onlara sorulmadan talan edilebilecek.” şeklinde konuştu.