Dünya Romanlar Günü, Kocaeli'de Gerçekleştirilen Etkinlikte Mehteran Gösterisi ve İlahi Konseriyle Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Roman Dernekleri Federasyonu tarafından 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla mehteran gösterisi ve ilahi konseri düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Romanları "candan" seviklerini, bu sevgilerinin lafta kalmaması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Romanlardan çocuklarını okutmalarını isteyen Karaosmanoğlu, "Artık biz neden sadece temizlik işçisi olalım. İyi bir meslek sahibi olduğumuz zaman her türlü iş bizi bekliyor. Başkaları nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız" diye konuştu.

Karaosmanoğlu, herkesi sevdiğini ama Romanları daha çok sevdiğini çünkü içlerinin neşe ve sevgiyle dolu olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Mahallelerde bilgi evleri açtık. Bu bilgi evleri çocuklarımızın okullarda başarılı olması için açıldı. Yarının belediye başkanı, yarının milletvekili, yarının mühendisi, yarının başbakanı neden bizim çocuklarımızdan biri olmasın. Hepinizden bu anlamda gayret bekliyorum. Yanlışa gitmesini güzel alışkanlıklar edinsin diye çocuklarımız spor yapıyor."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akçakoca Mehteran Bölüğü'nün gösterisiyle devam eden etkinlik, ilahi konserinin ardından sona erdi.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA