Suriye'li Öğretmenler Şanlıurfa'yı Gezecek

Akçakale ilçesindeki Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde gönüllü öğretmenlik yapan 60 Suriyeli öğretmen, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini görmek için geziye çıkıyor.

Suriye'li Öğretmenler Şanlıurfa'yı Gezecek
Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesisleri eğitim alanında gönüllü öğretmenlik yapan 267 öğretmenden 60'ı, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Süleyman şah konaklama tesisleri araçlarıyla geziye çıkacak öğretmenler akşam saatlerine doğru tekrar çadır kente getirilecek. Akçakale Süleymanşah konaklama tesisleri Kamp Müdürü Halil Tekyıldız, geziye çıkan Suriyeli gönüllü öğretmenlerin motivelerini sağlamak amacıyla geziye çıkarıldıklarını söyledi.

Tekyıldız, "Süleymanşah Konaklama Tesisleri'ndeki yaklaşık 6 bin Suriyeli öğrencinin eğitiminde bizlere destek veren gönüllü öğretmenlerimizden bugün 60'ını geziye gönderdik. 267 öğretmenimiz bizlere eğitim alanında destek vererek, öğrencilerin eğitiminde bizlere yardımcı olmuşlardır. Bu öğretmenlerimizi biraz rahatlatmak ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Bu geziden maksadımız onların ülkemizi tanıyarak, bizlerinde ne denli onlara yakın durduğumuzu göstermiş olacağız. İmkanlarımız el verdiği takdirde diğer gönüllü öğretmenlerimizi de geziye çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA