Meşe Fidanları Proje Kapsamında Öğrenciler Tarafından Dikildi

"Okul Ormanı" projesi kapsamında Bıyıkali köyündeki Karatepe mevkisinde oluşturulan alana öğrenciler tarafından meşe fidanları dikildi.

Safiye-Osman Çeliker Ortaokul Müdürü Dursun Ali Yılmaz, fidan dikim alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 5 yıl sürecek proje kapsamında 3 hektarlık alana 20 bin fidan dikileceğini söyledi.

Safiye-Osman Çeliker Ortaokulu'nun koordinatörlüğünde 8 okulun katıldığı proje kapsamında toprakla buluşacak fidanların öğrenciler tarafından yetiştirildiğini aktaran Yılmaz, ilk etapta 100 öğrenciyle 200 fidan dikeceklerini kaydetti.

Yılmaz, kasım ve mart aylarında 10 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bizim, Okul Ormanı Projesi kapsamında sürdürdüğümüz iki projemiz daha var. 'Dostluk Ağacı' diğeri de 'Örnek Ol' projesi. Bu projelerle hem farklı okullardaki öğrencilerin tanışıp kaynaşarak dostluk bağlarını kuvvetlendirmeleri hem de özellikle kurum müdürlerimizin buraya gelip fidan dikerek küçüklerimize örnek olmalarını hedefliyoruz" diye konuştu.

Törene, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA