Boyabat’a Yüzme Havuzu Yapılacak

Sinop’un Boyabat ilçesine yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak.

Boyabat Belediyesi ile ihaleyi alan firma arasında imzalanan anlaşma ile yapılacak olan havuzun bir yılda bitirilmesi hedefleniyor. Boyabat Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, söz verdikleri gibi hedeflenen projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ettiklerini söyledi.

Kalebağı bölgesindeki yüzme havuzunu kapatırken daha yenisini ve güzelini yapmak için verdikleri sözü yerine getirme mutluluğu yaşadığını ifade eden Ermiş, “Çamlıca Mahallesi’nde bulunan ve maliyeti 1 milyon 620 bin TL’yi bulan Boyabat Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yapım ihalesini bu gün imzalamış bulunuyoruz. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte, yüklenici firma tarafından en yakın zaman da çalışmalara başlanacaktır. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Yüzmenin vücut sağlığı açısından önemli bir spor dalı olduğunu ifade eden Ermiş, “Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önerilen sporların başında yüzme geliyor. Ayrıca rehabilitasyon ve eğlence amacıyla en çok tercih edilen aktivite olma özelliğini taşıyor. Bizler de bunları göz önüne alarak havuz kompleksinin içerisinde fitness salonları oluşturacağız. Vatandaşlarımız bir yandan spor yaparken diğer yandan sağlıklarını koruyacaklar. Bütün gayretimiz ve çabamız, yüzme havuzumuzu bir yıl içerisinde faaliyete geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA