Ak Parti Cizre Başkan Yardımcısı Görevinden İstifa Etti

Cizre Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis’in görevden alınmasına tepki gösteren AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ümit Cangir, görevinden istifa etti.

Ak Parti Cizre Başkan Yardımcısı Görevinden İstifa Etti
AK Parti Cizre İlçe Teşkilatı Ekonomik İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ümit Cangir, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Cangir, yaptığı açıklamada, “İstifa gerekçem; gerek il yönetimi ve gerekse ilçe teşkilatının tutumsuz politikalarına karşı duyarsız kalmamak adına barış ve demokratikleşme sürecinde yerleşmesi gereken kardeşlik duygularının yerine bölgedeki barış ve kardeşlik sürecini baltalayacak kaymakam ve idarecilerin atanarak kendi politikalarına hizmet eden kişi ya da kişileri seçerek, toplumu bölmeye ve bizleri ötekileştirme sebebidir” dedi.

Cangir, “Cizre’mizin onuru Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bahattin Gülis 'in yersiz ve sebepsiz bir şekilde görevinden alınarak Mardin Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ani bir şekilde atanması etik değildir. Bunu hangi vicdan, hangi kanun ve insanım diyebilen kim kabullenebilir? İktidar partisinin bir neferi olarak bölgede çetin ve zor şartlarda siyaset yapmayı göz önüne almamıza rağmen bizleri dikkate alan ne bir genel merkezimiz, ne milletvekilimiz ne de bir bakanımızın olmadığını maalesef anlamış bulunmaktayım. Eğer ki dikkate alınan bir parti anlayışımız varsa bu ve benzeri olaylara müdahale edilmeliydi. Aksi takdirde bölünmeler, kırılmalar meydana gelmeden bazı şeylerin önüne geçilebilirdi. Kozmopolitik bir yapıya sahip olan ve 30 yıldır akan kanın durdurulması için verilen bedellerin en önemli merkezi Cizre'dir. Buraya atanacak vali, kaymakam ve idarecilerin halkın normlarını dikkate alabilecek kapasitede olması gerekmez mi? Bir vali ve kaymakamın hiçbir suçu olmayan bir personelini hangi vicdanla dışlayarak sürmesi kabul edilebilir. Ben parti kimliğimle değil, bir Cizreli genç olarak tepkimi ortaya koyuyorum ve onurumuz olan değerli Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bahattin Gülis'in görevine geri getirilmesini talep ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA