15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali 3 Mayıs’ta Başlıyor

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin 15'ncisi, 3 Mayıs’ta Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da düzenlenecek gala ile başlayacak.

15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali 3 Mayıs’ta Başlıyor
Festival Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Serhat Serter, Festival Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Aysun Akıncı Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. Yaprak İşçibaşı, öğrencilerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek festival hakkında bilgi verdiler. Yrd. Doç. Dr. Serhat Serter, 3-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin geleneği haline gelen Onur ve Sinemaya Emek ödüllerinin açılış töreninde sahiplerine sunulacağını aktardı.
Serter “Festivalin Onur ödülleri bu yıl, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Ayşen Gruda, Münir Özkul ve Halit Akçatepe’ye verilecek. Sinemaya Emek Ödülleri ise, ülkemizde sinema alanında ileri düzeyde eğitim verilmesini amaçlayan ve bunun için yoğun emek veren ve Türk sinemasını geleceğe taşımak amacıyla Türkiye’de ilk film arşivini oluşturmuş, ilk sinema müzesini kuran Prof.Dr. Sami Şekeroğlu; Avrupa Film Akademisi üyesi. çeşitli gazete ve dergilerde sinema üzerine yazıları yayınlayan ve 2008 yılından bu yana Cannes ve Berlin Film Festivallerinde açılan Türkiye Sinema Stantlarının yöneticiliğini üstlenmekte ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde Dünya Sineması Koordinatörü olarak çalışan Ahmet Boyacıoğlu ve Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen film haftalarının koordinatörlüğünü yapmış olan ve 2008 yılından bu yana Cannes ve Berlin Film Festivallerinde açılan Türkiye Sinema Stantlarının yöneticiliğini üstlenmekte ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde Dünya Sineması Koordinatörü olarak çalışan Başak Emre’ye verilecek” dedi.

USTA SİNEMACILAR KATILACAK
Türkiye’de üniversite kimliği taşıyan uluslararası uzun metrajlı tek film festivali olan Eskişehir Film Festivali’nin, 15. yılında büyük bir heyecan ve coşku ile hazırladığı programı seyircilerine sunduğunu belirten Yüksel ise, “Her sene olduğu gibi programa alınan filmlerin niteliği ile dikkat çeken 15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali sinemaseverlere film gösterimlerinin yanısıra gösterimi yapılan filmlerin yönetmenlerinin de içine bulunduğu usta sinemacıların katılacağı söyleşiler ve atölye çalışmalarının ve sinema derslerinin yer aldığı zengin bir program sunuyor” dedi.

ESKİŞEHİR SİNEMAYA DOYACAK
İşçibaşı ise konuşmasında, festival kapsamında gösterilecek 49 uzun metraj ve 58 kısa film ile Eskişehir'in yine sinemaya doyacağını söyledi.

14 yıl önce büyük bir heyecanla sinema günleri olarak başlayan etkinliğin, Anadolu Üniversitesi'nin sınırlarını aşıp tüm Eskişehir'in heyecanla beklediği, kent dışından da sinema meraklılarını çeken bir film festivaline dönüştüğünü anlatan Festival Başkan Yardımcılarından Yrd. Doç. Dr. Yaprak İşçibaşı, "Sinemayı gerçek bir şenliğe dönüştüren Eskişehir Film Festivali kent dışından da sinema meraklılarını her yıl Mayıs ayının ilk haftasında Eskişehir'e çekmeye devam ediyor.? Bu etkinlik,Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve çalışanların eseri. Festival; 3 Mayıs Cuma gecesi Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu'da gerçekleşecek açılış töreninin ardından, Srdan Golubovic’in yönettiği, 2013 Sundance Film Festivali: Özel Jüri Ödülü ve 2013 Berlin Film Festivali: Forum Ekümenik Jüri Ödülü’nü alan, Circles (Kesişen Hayatlar) ile kapılarını sinemaseverlere açacak” dedi.

Film gösterimleri Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu ve Cınemaxımum’da yapılacak.
Kaynak: İHA