Bilgi Anadolu Lisesi, İl Geneli Fen Sınavı Yapıyor

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılından bu yana geleneksel olarak ilköğretimler arası il geneli biyoloji yarışması yapan Bilgi Anadolu Lisesi, bu yıl 27 Nisan Cumartesi günü Fen (Fizik-Kimya-Biyoloji) sınavı yapacak.

Bilgi Anadolu Lisesi, İl Geneli Fen Sınavı Yapıyor
Yarışma sınavında ilk beşe giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, özel alan uygulamaları kitapları gibi ödüller verilecek.

Bilgi Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Necmettin Doğan, Adıyaman’da eğitim ve öğretim gören, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin 12 Nisan Cuma gününe kadar okulları aracılığı ile başvuru yapabileceği sınavda 6-7-8. sınıf Fen ve Teknoloji müfredatında yer alan 75 soru sorulacağını belirterek, "Sorular çoktan seçmeli ve 4 şıklı olacak. 2010’dan beri sınav yapıyoruz. İlimizde okulumuz dışında il geneline yönelik böyle, istikrarlı, güvenirliği ve geçerliği yüksek sınav yapan başka bir kurum bulunmamaktadır. Yaptığımız sınavın bu yıl konu alanını genişleterek Fen sınavı yapmaya karar verdik. Böylece öğrencileri tüm Fen konularına daha fazla çalışmaya sevk edeceğiz" dedi.

Doğan, "Yaptığımız sınavlara her yıl ortalama olarak 50’nin üzerinde okul, 600’ün üzerinde öğrenci katılıyor. İlimiz öğrencilerinin SBS puan ortalamalarındaki artış ve sınava giren öğrencilerin kazandıkları bölümler, sınav Sonuçlarının gerçekçiliğini, güvenirliğini kanıtlıyor. Son üç yılda ilimiz SBS ortalamasında 34 puan artış oldu. Bunda bizim yaptığımız sınavın da katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu yıl da yapacağımız yarışma sınavla da ilimizin fen alanındaki başarılarını daha da artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren SBS’de yakaladığımız istikrarı YGS ve LYS sınavlarında göreceğiz” dedi.

Bilgi Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Can ise, yarışmanın yapılmasında katkısı olan Adıyaman Belediyesi'ne teşekkür ettiğini, öğretmenlerin özverili çalışmaları ile ilköğretimden liseye bir köprü oluşturduklarını, bu köprüyü üniversiteye kadar taşımaya talip olduklarını, yaptıkları bu sınavın olumlu neticelerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA