Vali Yurdakul Polis Adaylarına Konferans Verdi

Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen 'Ayın Konuğu' adlı programa, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul oldu.

Vali Yurdakul Polis Adaylarına Konferans Verdi
Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen konferans, okul faaliyetlerinden oluşan slayt gösterisiyle başladı.

Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen 'Ayın Konuğu' adlı programa konuk olan Vali Yurdakul, polis adaylarına çalışma hayatıyla ilgili konferans verdi. Konferansta polis adaylarına çalışma yaşantısıyla ilgili bilgiler veren Vali Yurdakul, öğrencilerin “Nasıl Vali oldunuz” sorusu üzerine iş yaşantısını ve bulunduğu görevleri sıralayarak, polis adaylarının da bir gün vali olabileceğini söyledi.

Çalışma hayatı boyunca hep doğru bildiği yoldan yürüdüğünü belirten Vali Yurdakul, “Mesleğimiz boyunca hep doğru bildiğimiz yoldan gittik. Bu süre zarfında yine iletişim becerilerimizi geliştirerek hem insanlarla iletişim kurma hem de insanlarla iş yapma yeteneğimizi geliştirmeye çalıştık. Valiliği çok üst bir meslek olarak görmüyorum. Valilikten önce insan olmak, insanlara yardımcı olmayı daha büyük bir meslek olarak görüyorum. Amir olduk, kaymakam olduk, vali olduk, ama en önemlisi hepsinden önce insan olmayı ilke edindik. Yine bu kapsamda çevresine ışık saçmak ve yaptığımız işten zevk almak çok önemlidir. Sonuçta gerek valilik ve diğer her şey gelip geçicidir, insanlık kalıcıdır” diye konuştu.

Vali Yurdakul, verdiği konferansın ardından yapılan ulusal yarışmalarda dereceye giren polis adaylarına hediyelerini verirken, Polis Okulu Müdürü Kenan Özgür’de okulda konferans veren Vali Yurdakul’a, içerisinde Vali Yurdakul’un fotoğrafının baskılı olduğu saat hediye edildi.
Kaynak: İHA