Vali Özkan’dan Şırnaklı Kadınlarla Kürtçe Diyalog

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, köy ziyaretleri kapsamında İdil’e bağlı bazı köyleri ziyaret etti.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Özkan, Türkçe bilmeyen köylü kadınlarla da Kürtçe diyalog kurarak sorunlarını dinledi.
Vali Vahdettin Özkan ziyaretlerine devam ediyor. Yapımı devam eden Şırnak Havaalanı'nda dün incelemelerde bulunan Vali Özkan, bugün de İdil’e bağlı bazı köyleri ziyaret etti. Köyleri yerinde ziyaret eden Vali Özkan, köylülerin sorunlarını dinledi. Belli bir yerde toplanan köylüler sorunlarını bir bir Vali Özkan’a anlattı. Bu sırada Türkçe bilmeyen köylü kadınlarda bu sefer dertlerini Kürtçe olarak Vali Özkan’a anlattı. Bu durum karşısında Vali Özkan da aynı şekilde köylü kadınlarla Kürtçe olarak konuştu.

Kürtçe konuştuğunu gören kadınlar daha çok sevinerek köy sorunlarını sıraladı. Bunun üzerine Vali Özkan da ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Alay Komutanı Osman Aslan, İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, Cizre Kaymakamı Şenol Koca ve kurum müdürleri ile birlikte İdil ilçesine bağlı Sulak, Haberli ve Alakamış köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca yaklaşık 40 köyün muhtarları da belirlenen 3 köye gelerek Vali Özkan’a kendi köy sorunlarını bildirdi. Vali Özkan, köye dönüş kapsamında köylerine dönen vatandaşlara köylerinde okul, sağlık ocağı ve diğer eksikliklerin en kısa zamanda gidereceğinin müjdesini verdi.
"VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HİZMET GÖTÜRECEĞİZ"
Köy gezilerini düzenlemedeki amaçlarının hizmetleri yerinde görmek olduğunu ifade eden Vali Vahdettin Özkan, "Böyle geleneksel olarak köylerimizi ziyaret ediyoruz. Hem köylülerimizle beraber hizmetleri yerinde görmek, hem son 5-10 yılda yapılan büyük hizmetler var eğitim de, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde. Hem bunları görmek, hem de burada yapılanlarla beraber neler yapabiliriz. Bizim imkanlarımız nelerdir. Bazen bizim masa başında tespit ettiğimiz programlar bizzat köyde oturan insanlarımızın, köyde oturan kardeşlerimiz, bacılarımız, gençlerimizin önerileri nelerdir. Bunları daire arkadaşlarımızla beraber dinlemek için buradayız. Eğitim, Sağlık ve ulaşıma gibi konularda bir yandan çalışmalar devam ediyor ama bizler bunların yanı sıra vatandaşın da talebini alarak çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bundan sonra köylerde birimler kurup vatandaşlarımızı dinleyeceğiz ve ona göre taleplerini karşılamak istiyoruz." diye konuştu.

VALİ İLE KÜRTÇE KONUŞAN KADINLAR ’A KONUŞTU
Köy ziyaretleri kapsamında İdil’e bağlı bazı köyleri ziyaret eden Vali Özkan, köylü kadınlarla Kürtçe konuştu.

Vali Özkan’a sorunlarını Kürtçe olarak ifade eden köylü kadınlar duygu düşüncelerini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) anlattı.
Köylü kadınların ortak çağrıları dağda olan PKK’lıların dağdan inmesi ve barışın sağlanması. Zümeyra Barçin, “Biz barış istiyoruz. Aramıza barış gelsin, bir düzen gelsin. Bu akan kanın durmasını istiyoruz. Allah bu kanı durdursun. Artık şehit anneleri ağlamasın. Hem asker anaları hem de PKK anaları artık ağlamasın. Hepimiz biriz, biz kardeşiz. Bu çözüm sürenin devam etmesini istiyoruz. Barış ve kardeşliğin olmasını istiyoruz. Türk-Kürt kardeştir. Biz hep iyi olmasını istiyoruz. Kötü olmasını istemiyoruz. Allah bu ateşe bir su döksün. Erdoğan da bu kanı durdursun.” diye konuştu.

Kız kardeşinin dağda öldüğü ve oğlunun da şuanda asker de olduğunu ifade eden Hediye Barçin de en büyük arzularının bir an önce bu barışın sağlanması olduğunu kaydetti.

Barçin, “Dağda olan çocuklarımızın inmesini istiyoruz. Barış ve kardeşlik çerçevesinde gelmelerini istiyoruz. Biz Kürtler ile Türkler kardeşiz. Güzel bir barışın olmasını istiyoruz. Biz kurban oluruz bu barışı sağlayanlara. Oğullarımız askere giderken gözlerimizin arkalarında olmasını istemiyoruz. Onların güvenliğinden emin olmak istiyoruz. Allah bizim topraklarımız, memleketimize, Kürt halkına, Türk halkına, Arap halkına barışı getirsin. Hepimiz kardeşiz.” ifadelerini kullandı.
Konuşma esnasında duygulu anlar yaşayan Ğeysa Sümer isimli kadın ise barış ve kardeşlik istediklerini belirterek akan bu kanın durmasını istedi. PKK’lıların dağdan inmesini isteyen Sümer, dağda olan çocuklarını istediklerini ve onlara kavuşmak istediklerini ifade etti.

Buriye Taşdemir, “Köy eksikliklerimizin tamamlanmasını istiyoruz. Yollarımız yapılsın. Kanalizasyonlarımız yapılsın. Biz bunları istiyoruz.” dedi.