Ortağı Olduğu Fransız Biotex’in Üretimini Türkiye’ye Kaydıracak

Ortak olduğu Fransız Biotex markası ile Türkiye’ye yıllık 30 milyon Euroluk bir yatırım ve bin 500 kişilik bir istihdam kazandıracak.

Konya’dan göç ettikleri Avrupa'da halıcılığın merkezi olarak bilinen Belçika'dan dönüp Bursa’da halı fabrikası kuran Hüseyin Çakmak, şimdi ise Fransız yatak markası Biotex’i Türkiye’ye kazandıracak.
Bursa'da Kadirelli markasıyla ürettikleri halıları Beyaz Saray, Belçika Kraliyet Sarayı ve Başbakanlık konutuna kadar ulaştıran Çakmak, gözünü Fransız markasına dikti. Halı ihracatından ülkeye yıllık 7 milyon dolarlık bir döviz kazandıran Kadirelli Genel Müdürü Hüseyin Çakmak, yüzde 50 oranında ortaklık kurdukları Fransız Biotex yatak markasını tamamen Türkiye’ye getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
Avrupa’da 850 noktada satış mağazası bulunan Biotex’in 851. mağazasını Bursa’da açan Hüseyin Çakmak, “Biotex ile amacımız Türkiye ve Ortadoğu pazarına yönelik ülkemizde bu işi yaygınlaştırmak.” dedi.

Biotex’in teknoloji ve bio ürünlerini birlikte kullanarak Avrupa’nın seçkin markalarından biri haline geldiğini anlatan Çakmak, “Biotex, Fransa’da 500 seçilmiş şirket arasında 200. sırada, devlet koruması ve teşviki ile destekleniyor. Teknolojik bir teşviki var. Amacımız burada Biotex markalarını geliştirmek ve Biotex ürünlerini Türkiye’de yapmak. Ticaretin yanı sıra Türkiye’de üretim yapıp istihdam sağlamayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Biotex yataklarının son teknolojiyi kullandığını bildiren Çakmak, şunları söyledi: “Bu marka zamanımızın ihtiyacı olan tabii ürünlerden yataklar üretiyor. Ürünlerinde soya ve kenevir yağı özlü ham madde kullanıyor. Teknoloji ile tabii ürünleri birleştirmiş bir marka.”
Türkiye’nin tarımdan sanayileşmeye geçtiği için insanların yoğun koşturma ve tempo içinde iyi bir dinlenmeyi hak ettiklerini anlatan Kadirelli Genel Müdürü Çakmak, bunun için de iyi bir yatağın şart olduğunu söyledi.

Fransızlarla yüzde 50 oranında bir ortaklığa sahip olduklarını bildiren Çakmak, “Avrupa’da bu şirketin 30 milyon Euro üzerinde yıllık cirosu var. Bu üretimi biz Türkiye’ye kazandırmayı hedefliyoruz. Bu üretime Türkiye ve Ortadoğu’yu da kattığınızda bu daha da artacaktır.” dedi.

Türkiye’ye bu üretimi kazandırmaları halinde en az bin 500 kişiye istihdam sağlanacağına değinen Kadirelli Genel Müdürü Hüseyin Çakmak, “Şu anda görüşme ve çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Türkiye çapında bayilikler vereceğiz, mağazalaşmaya gideceğiz. Başlangıçta Bursa merkezli başladık. Ardından ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illere açılacağız.” şeklinde konuştu.

Şu anda Ortadoğu ülkeleri içinde Biotex adına Katar, Suudi ve Arabistan gibi ülkelerle de görüştüklerini anlatan Kadirelli Genel Müdürü Hüseyin Çakmak, Biotex üretimini tamamen Bursa’ya kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi .