Minik Kalpler Sağlık Taramasından Geçti

Konya’nın Kadınhanı ilçesi Atlantı kasabasında “Minik kalpler emin ellerde” projesi kapsamında çocuklara yönelik kalp sağlığı taraması yapıldı.

Minik Kalpler Sağlık Taramasından Geçti
Kadınhanlılar Derneği, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kadınhanı Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Minik kalpler emin ellerde” projesi kapsamında Atlantı kasabasındaki çocuklara kalp sağlığı taraması yapıldı. Uzman doktorlar tarafından yapılan test ve tetkikler sonucu hastalık şüphesi bulunan öğrencilere bilgilendirme formu ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından randevu verildi.

Proje hakkında bilgi veren Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Sert erken teşhisin önemine dikkat çekerek, “Yaklaşık 150 öğrencimizin tetkiklerini yaptık. Öğrencilerimizde herhangi bir kalp sorunu yok fakat patolojik rahatsızlıklarının olacağını düşünerek bazı öğrencilere hastanemizde randevu verdik” dedi.

Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Ahmet Adil Koyuncu ise, “Kadınhanılılar Derneği olarak kalp sağlığı tetkiklerine devam ediyoruz. Kalp sağlığı taramalarını yapan doktor arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Minik Kalpler Emin Ellerde” projesi ile Kadınhanı ilçesindeki kamu okullarında okumakta olan 6-10 yaş arası yaklaşık 3 bin ilköğretim okulu öğrencisinin kalp taramasından geçirilmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA