Bakan Bayraktar, Çankırı’da Katı Atık Depolama Tesisini Açtı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yapımı tamamlanan Çankırı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin açılışını yaptı.

Bakan Bayraktar, Çankırı’da Katı Atık Depolama Tesisini Açtı
Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Bayraktar, artık vatandaşların evlerinde çöplerini ayrıştırmaya başlaması gerektiğini ifade ederek, AK Parti iktidara geldiğinde 15 olan katı atık tesisinin bugün 70'in üzerinde olduğunu kaydetti.

Bayraktar, gelişen ve değişen dünyada Türkiye'nin gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesinde kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar olduğunu ve toplam kapasitesinin de 800 milyar dolara çıktığını vurguladı. Türkiye'de 45-50 milyona katı atık düzenleme tesisleriyle hizmet verildiğini aktaran Bayraktar, “Bu yeterli değil. Artık mutlaka katı atık bertaraf tesislerini yapmamız lazım. İleri dünyanın yaptığı gibi arkasından geri dönüşüm olan çöpten elektrik üretimi, sera üretimi ve gübre üretimi yapılmalı. Eskiden Mamak'ta kokudan geçilemezdi. Şimdi etrafına konutlar, alışveriş merkezleri yapıldı. Türkiye'nin birçok yerinde bu yapılıyor. Çankırı ili de bu noktaya gelecek inşallah" dedi

Çankırı'nın kentsel dönüşüm için öncelikli illerden olduğunu aktaran Bayraktar, "Kentsel dönüşümde Çankırı'ya çok ciddi kalite gelecek. İşsizlik azalacak, istihdam artacak. Kaliteli üretim olacak. Yeni hizmet binaları yapılacak" diye konuştu

Vali Özcan da, Çankırı’da ekonomik ve sosyal anlamda olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, kentte bulunan 11 ilçe ve 19 belde belediyesinin çöplerinin bu tesiste depolanmasının çevre kirliliğini ortadan kaldıracağını söyledi.

Belediye Başkanı Dinç ise, katı atık depolama tesisinde ilçelerden ve köylerden toplanan çöplerin muhafaza edileceğini kaydetti

Konuşmanın ardından Bakan Bayraktar, Vali Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz tarafından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA