50 Yıllık Köprü Projesi Son Hızıyla Devam Ediyor

Batman’da 2012 yılının Ocak ayında yapımına başlanan Kantar Köprüsü’nün yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

50 Yıllık Köprü Projesi Son Hızıyla Devam Ediyor
Kantar Köprüsü’nün yapım çalışmalarına engel olan Dicle Nehri kenarındaki yüksek kayalar çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri altında uzman ekiplerce yerleştirilen dinamitlerle patlatılarak köprü seviyesine indirildi. Kantar Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Kantar Köprüsü ve bağlantı yollarının sadece yöre köyler için değil Batman için de büyük önemi taşıdığını kaydetti.

Bölgenin hasretle, özlemle beklediği köprü inşaatında inceleme yapmak üzere bölgeye geldiklerini belirten Vali Arslan, “Müteahhit elemanlarının ciddi ve gayretli bir şekilde çalıştığını gördüm. Köprünün ayaklarının geleceği noktada patlama çalışması gerçekleşti. Bu köprünün yılsonundan önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Bu anlamda bu faaliyeti gerçekleştiren bu inşaatı yapan bütün çalışanlara, mühendislere, firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Biz buraya her geldiğimizde bölgeden muhtarlarımız, vatandaşlarımız da buraya hemen geliyorlar. Demek ki bu beklenen bir hizmet, bu hizmeti gecikmişte olsa yerine getirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Yaklaşık 1 ton dinamit, güvenlik önlemi alındıktan sonra kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlamadan dolayı korkan çevredeki köy sakinleri ise, köprü yapımı için dinamit patlatıldığını öğrenince rahat bir nefes aldı

2012 yılının Ocak ayında çalışmalarına başlanılan Kantar Köprüsü, 480 metre uzunluğunda ve 13 ayaktan oluşuyor. Toplam 60 bin ton ağırlığında olan köprünün 9.537.603.33 TL’ye mal olacağı belirtildi. 2 belde, 10 köy ve 12 mezranın ulaşımını sağlayacak olan Kantar Köprüsü’nün Mardin’i de 68 kilometre daha Batman’a yaklaştıracağı ifade edildi.
Kaynak: İHA